Scandalul Antenelor: Ciuvica, nervos la DNA - a jignit jurnalistii (Video)

Joi, 25 Iulie 2013, ora 11:01
6176 citiri
Scandalul Antenelor: Ciuvica, nervos la DNA - a jignit jurnalistii (Video)
Foto: B1 TV

Mugur Ciuvica, directorul Grupului de Investigatii Politice, a ajuns joi dimineata la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Extrem de nervos, Ciuvica a jignit jurnalistii care i-au pus intrebari despre implicarea sa in scandalul Antenelor.

"De ce am fost chemat? Nu stiu, in calitate de martor, intrebati-i pe baietii lui Basescu. Basistii de la DNA cu basistii de la RDS-RCS si uite ce a iesit... Eu am venit aici ca face parte din programul lor, asta era ideea, sa ne plimbe si pe noi la DNA. Daca ar putea sa ne aresteze, ar fi si mai bine. Dar cu arestarea asta e mai greu cu basina asta basista", a spus Ciuvica.

Pe acelasi ton incisiv el a insistat ca "public ce vreau, cand vreau, nu dau nimanui explicatii". Documentul pe care l-a folosit Sorin Alexandrescu in comiterea santajului i-ar fi fost oferit de Ciuvica. Intrebat de o jurnalista ce implicare are in acest dosar, Ciuvica a acuzat-o pe ziarista ca pune "intrebari cretine".

Scandalul Antenelor: Mihai Gadea, la DNA - a fost citat si Ciuvica

Anterior, la sediul DNA, a ajuns si directorul postului de televiziune Antena 3, Mihai Gadea. La DNA a fost audiat si fostul sef al ANAF, Serban Pop.

Acestia au fost citati ca martori in dosarul in care Sorin Alexandrescu, seful Antena Group, este acuzat ca l-a santajat pe Ioan Bendei, administratorului RCS&RDS.

Alexandrescu sustinea ca are dovada ca Bendei l-ar fi mituit pe seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, cu un contract de 3,5 milioane de euro. In schimb, el ii cerea lui Bendei sa semneze un contract de retransmisie, evaluat la aproximativ 35 de milioane de euro intre Antena Group si RCS&RDS. Daca nu semna contractul, pe posturile controlate de familia Voiculescu urma sa apara "o ancheta incendiara". Spotul care anunta ancheta a aparut de 200 de ori la Antene.

Fiica lui Voiculescu, urmarita penal in cazul santajului de la Antene

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

De asemenea, Camelia Voiculescu, actionarul majoritar al trustului Intact, este urmarita penal in cazul Sorin Alexandrescu. Fiica lui Dan Voiculescu este acuzata de complicitate la santaj.

Cum a decurs santajul

Anchetatorii spun ca, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Stenograme in dosarul Antenelor - Convorbiri cu o femeie, despre un plic: "Mi-a dat tata grija aia"

Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul George-Daniel Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

Stenograme in dosarul Antenelor - Alexandrescu catre seful RCS-RDS: "Iti dau si documentele"

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena Tv Group au aparut informatii cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata, "aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare care sa vizeze si partea vatamata", explica DNA.

Din 9 mai 2013, pe doua posturi TV din cadrul Antena Group a fost difuzat un spot publicitar in cuprinsul caruia se facea referire la ancheta jurnalistica ce ar fi vizat imprejurari presupus compromitatoare pentru partea vatamata.

Cu prilejul mai multor intalniri, Alexandrescu i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena Tv Group, in conditiile impuse.

Din rechizitoriu reiese ca Alexandrescu a purtat in "mod constant", discutii pe marginea intalnirilor avute cu partea vatamata, atat inainte cat si dupa finalizarea acestora, cu invinuita Camelia Voiculescu, "reiesind ca acesta din urma avea cunostinta de actele materiale intreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant in acest sens".

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...