Dosarul santajului Antenelor: Sorin Alexandrescu, din nou la DNA

Joi, 29 August 2013, ora 14:55
1539 citiri
Dosarul santajului Antenelor: Sorin Alexandrescu, din nou la DNA
Foto: Arhiva

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a venit joi la DNA pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala din dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.

Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in dosarul de santaj si l-au chemat pe Sorin Alexandrescu la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a studia materialul de urmarire penala.

Dupa ce persoanele cercetate in acest dosar vor lua la cunostinta probele adunate de DNA impotriva lor, procurorul de caz va hotari pe cine trimite in judecata.

Veste proasta pentru seful Antenelor: Ramane cu interdictia de a parasi tara

Sorin Alexandrescu este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

Camelia Voiculescu, urmarita penal in acelasi dosar

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj. De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj.

In 19 iulie, Sorin Alexandrescu a facut o plangere penala impotriva lui Ioan Bendei, pentru denunt calomnios. Dosarul se afla la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5.

Mihai Gadea, audiat la DNA

In 25 iulie, DNA a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala si fata de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la santaj. Directorul general al Antena 3, Mihai Gadea, a fost atunci la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta acuzatiile aduse societatii in acest dosar. Gadea a fost citat in calitate de martor in dosarul de santaj.

Postul de televiziune Antena 3 a depus la DNA, in 19 august, o plangere fata de ordonanta de extindere a cercetarilor si de incepere a urmarii penale in cazul postului de televiziune Antena 3, cerand infirmarea acesteia pe motiv ca este "neintemeiata si fara sustinere in realitatea obiectiva".

Dosarul de santaj al Antenelor: Fostul sef al Fiscului actiona la comanda lui Sorin Alexandrescu

In acelasi dosar a fost pus sub invinuire si fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, pentru complicitate la santaj.

Alexandrescu ar fi furnizat documente care ar fi putut compromite RCS&RDS

Si fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Serban Pop este urmarit penal in acest dosar, fiind acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.

Procurorii au aratat ca, in perioada ianuarie - aprilie 2013, Serban Pop, in calitate de presedinte al ANAF, a fost informat in mod oficial cu privire la faptul ca o echipa de control a Garzii Financiare - Comisariatul General "a facut un control incrucisat la doua societati comerciale, dintre care una era reprezentata de partea vatamata (Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, n.r.) ". Pop l-ar fi informat pe Alexandrescu despre acest control al Garzii Financiare si i-ar fi dat copii ale unor documente ce priveau firmele vizate de verificari, care, daca ar fi fost facute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS si pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.

O ancheta anuntata pe post, dar care nu a aparut niciodata

Potrivit procurorilor, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Sorin Alexandrescu a depus plangere penala pentru denunt calomnios (Video)

"Incepand cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor stiri, materiale cu caracter denigrator la adresa partii vatamate. In plus, incepand cu data de 9 mai 2013, in scopul mentinerii si amplificarii starii de temere induse partii vatamate, pe postul de televiziune Antena 3 si pe cele apartinand SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata", a precizat DNA.

Motivele santajului

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca daca nu incheie actul va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca in 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca in schimb sa obtina drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au aratat ca Alexandrescu urmarea sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioada de cinci ani, insa, in final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord si cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioada de cinci ani, promitand in schimb sa nu mai publice informatiile legate de contractul dintre RCS&DS si firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Potrivit interceptarilor, Sorin Alexandrescu ar fi discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisa lui Bendei, emisa de Intact Publishing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Sorin Alexandrescu Antena Group DNA, #Sorin Alexandrescu santaj DNA, #director Antena santaj DNA , #DNA