Sorin Alexandrescu sustine ca dosarul sau e fabricat pe declaratii mincinoase

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 07:19
2220 citiri
Sorin Alexandrescu sustine ca dosarul sau e fabricat pe declaratii mincinoase

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, sustine ca dosarul sau a fost "fabricat pe declaratii mincinoase" pentru "a acoperi una dintre cele mai grave fapte de coruptie din fotbalul romanesc".

"Am aflat astazi (mart - n. red.), nu de la DNA cum ar fi fost normal, ci din presa, ca am fost trimis in judecata pentru asa-zisul dosar de santaj. Acest dosar a fost fabricat pe declaratii mincinoase pentru a acoperi una dintre cele mai grave fapte de coruptie din fotbalul romanesc.

Trimiterea in judecata s-a produs dupa ce DNA mi-a refuzat in mod vadit orice drept la aparare, actionand unilateral si discretionar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din Romania. Alaturi de mine au fost trimisi in judecata fondatorul, actionarii si cele mai importante companii ale grupului: TV Antena Group, Antena 3 SA, Intact Publishing. Este evident ca modul in care a fost instrumentat acest dosar nu trebuia sa permita dreptul la aparare nici mie, nici celorlalte persoane puse sub acuzatie", subliniaza Alexandrescu intr-un comunicat remis presei.

El afirma ca DNA "a ignorat cu buna stiinta aspecte importante" si arata ca retinerea sa s-a facut "exclusiv pe baza declaratiilor lui Ioan Bendei, declaratii infirmate in mod categoric de continutul inregistrarilor facute de procurori".

Totodata, el acuza procurorii ca au "ignorat deliberat" trei hotarari judecatoresti definitive.

Stenograme: Voiculescu cerea ca Mihai Gadea si Alessandra Stoicescu sa se duca la usa RCS

"Am fost retinut cu un scop precis, procurorii DNA ignorand deliberat trei hotarari judecatoresti definitive care au precizat faptul ca probele invocate de DNA nu sustin acuzatia de santaj. Mai mult, ultima hotarare a instantei a fost emisa cu doar o zi inainte de a fi arestat", precizeaza Alexandrescu.

Totodata, el sustine ca a depus, "in urma cu mai bine de o luna", o plangere penala impotriva lui Ioan Bendei pentru "denunt calomnios si ticluire de probe", la care nu a primit niciun raspuns, "cu toate ca dovezile din dosar sustin in mod evident temeinicia acesteia". "In ciuda tuturor cererilor formulate de avocatii mei pentru stabilirea adevarului, procurorii DNA au considerat de cuviinta sa nu dea importanta acestora, ci sa mentina in dosar pasaje ale discutiilor personale dintre Dan Voiculescu si nepotul acestuia, in varsta de 7 ani. Este evident ca pentru procurori sunt mai importante declaratiile decat faptele clare si concrete prin care Antena a demonstrat mita de 3,5 milioane de euro acordata de catre RCS lui Dumitru Dragomir.

DNA: Dan Voiculescu, fiica lui si Sorin Alexandrescu au tergiversat ancheta

Odata cu trimiterea dosarului in instanta, ii indemn pe cei cu perceptii preconcepute si pe cei care ne-au acuzat fara justa cauza sa consulte detaliile acestui caz, dar mai ales temeinicia probelor. Ii asigur pe toti cei care urmaresc sa ne discrediteze, indiferent de felul in care o fac, ca forta Antenelor nu sta intr-o persoana sau alta, ci in sute de profesionisti cu un crez comun si in cei 10 milioane de romani care ne privesc in fiecare zi. Le garantez tuturor celor care sunt alaturi de noi, fie colegi, parteneri de afaceri sau telespectatori, ca toata aceasta situatie ne-a facut mai puternici si mai determinati sa luptam pentru valorile in care credem de peste 20 de ani", incheie Alexandrescu, in comunicatul citat.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: AGERPRES