Seful Antenelor, arestat - RCS&RDS: Contractul vizat e de peste 30 milioane euro

Vineri, 31 Mai 2013, ora 17:33
2535 citiri
Seful Antenelor, arestat - RCS&RDS: Contractul vizat e de peste 30 milioane euro
Foto: B1 Tv

Compania RCS&RDS ia pozitie fata de scandalul in care este implicata alaturi de Sorin Alexandrescu, directorul general Antena Grup, suspectat ca l-ar fi santajat pe unul dintre administratori, sustinand ca firma "nu va accepta niciodata astfel de practici".

"Unul din administratorii RCS&RDS a depus o plangere in legatura cu un santaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu. Scopul santajului era sa forteze incheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, in conditiile impuse de aceasta, pentru o suma de peste 30 milioane de euro", se arata in comunicatul RCS&RDS remis, vineri, Digi TV.

Seful Antenelor, arestat preventiv pentru 29 de zile

Reprezentantii societatii precizeaza ca acest santaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup impotriva companiei in ultimii ani, in incercarea de a o forta sa plateasca sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale.

"RCS&RDS nu a acceptat si nu va accepta niciodata astfel de practici si nici nu poate fi de acord sa mareasca factura abonatilor sai in interesul unui astfel de grup de presiune", sublinieaza compania.

Stenograme in dosarul Antenelor - Convorbiri cu o femeie, despre un plic: "Mi-a dat tata grija aia"

In plus, in ceea ce priveste "contractul legal dintre compania noastra si BODU SRL, este vorba de un contract de asociere in participatiune pentru constructia, amenajarea si exploatarea unui complex de cladiri, cu o capacitate totala de peste 3.000 de locuri, destinate organizarii de evenimente, care nu are nicio legatura cu LPF si difuzarea meciurilor de fotbal", mai sustin reprezentantii RCS&RDS.

Directorul Antenelor a santajat RCS-RDS pentru un contract de 7,2 milioane de euro - DNA

"Acest contract de asociere a fost incheiat conform prevederilor Codului comercial din Romania. Toate operatiunile privitoare la acest contract sunt evidentiate in documentele financiar contabile, iar toate platile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislatiei aplicabile. Mentionam ca drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal, au fost adjudecate de RCS&RDS impreuna cu Antena 1, printr-o licitatie publica desfasurata cu 16 luni inainte de incheirea acestui contract, iar suma oferita in licitatie a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decat in contractul anterior", mai scrie in document.

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile, fiind acuzat de santaj in scandalul dintre Antena Grup si RCS-RDS. Directorul din trustul Intact a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, la capatul a catorva ore de audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, iar vineri a fost adus la Judecatoria Sectorului 1.

Motivarea procurorilor DNA contrazice, insa, afirmatiile RCS&RDS referitoare la valoarea contractului. Din documentul DNA reiese ca Alexandrescu a urmarit sa constranga "partea vatamata", numele reprezentantului RCS-RDS nefiind mentionat, sa semneze in numele companiei un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Grup SA in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de cinci ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane de euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Sorin Alexandrescu santaj RCS RDS, #Sorin Alexandrescu DNA, #Sorin Alexandrescu dosar, #santaj RCS RDS , #RCS RDS