Fostul sef ANAF ii cerea lui Sorin Alexandrescu ca trustul Intact sa o promoveze pe concubina sa

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 16:40
6228 citiri
Fostul sef ANAF ii cerea lui Sorin Alexandrescu ca trustul Intact sa o promoveze pe concubina sa

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a obtinut de la fostul sef al ANAF Serban Pop contractul confidential incheiat intre RCS&RDS si SC Bodu SRL, promitand in schimb ca il va sustine mediatic sa nu fie demis de la Agentia de Administrare Fiscala si ca va promova activitatea sportiva derulata de concubina acestuia.

Procurorii DNA ofera detalii in rechizitoriul trimis marti in instanta despre imprejurarile in care Sorin Alexandrescu a intrat in posesia contractului incheiat intre RCS&RDS si SC Bodu SRL, companie detinuta de fiul lui Dumitru Dragomir.

Astfel, in ianuarie 2013, ANAF a declansat un amplu control privind legalitatea si corectitudinea evidentierii in contabilitate a activitatii legate de organizarea petrecerii de Revelion 2012-2013, vizate fiind unitati de alimentatie publica.

O echipa a Garzii Financiare a ajuns si la restaurantul "Crystal Palace Ballrom", ce apartinea companiei Bodu SRL. In urma controlului, comisarii au observat ca in actele contabile aferente lunii decembrie 2012 aparea si un decont de 3,1 milioane euro, suma ce le-a trezit suspiciuni privind o eventuala evaziune fiscala.

Suma a intrat in conturile restaurantului pe baza unui contract semnat intre compania Bodu SRL, avand ca administrator pe Bogdan Dragomir, fiul lui Mitica Dragomir, si SC RCS&RDS SRL.

Ulterior, o copie a acestui contract a fost ridicata de comisarii Garzii Financiare de la RCS&RDS, copie ce a ajuns in final la presedintele de atunci al ANAF, Serban Pop.

Procurorii sustin ca Serban Pop s-a intalnit de mai multe ori cu Sorin Alexandrescu, cei doi cunoscandu-se din vara anului 2012, si i-a inmanat directorului Antena Group o copie de pe acel contract, desi documentul era unul confidential, iar acesta din urma a folosit informatiile pentru a-l santaja pe Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS.

"Trebuie relevat ca probele administrate in cauza au condus la concluzia ca relatia infractionala dintre Pop Serban si Alexandrescu Sorin s-a realizat pe fondul presiunilor mediatice intreprinse impotriva fostului presedinte ANAF, legate de schimbarea din functia de presedinte al ANAF. Astfel, sunt relevante probele din care rezulta ca, in contextul demiterii de la conducerea ANAF, invinuitul Pop Serban a apelat la ajutorul inculpatului Alexandrescu Sorin, pentru mentinerea sa in functie. Si de asemenea ca Pop Serban a solicitat si promovarea, prin intermediul trustului de presa Intact Media, a imaginii si activitatii sportive derulate de concubina sa, D. I. (Deleanu Irina, n.red.), presedintele Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica", se arata in rechizitoriul DNA.

Stenograme: Voiculescu cerea ca Mihai Gadea si Alessandra Stoicescu sa se duca la usa RCS

Stenograme in dosarul de santaj: Simona Gherghe sa citeasca un comunicat, are vocea calda

Seful ANAF, cu documente confidentiale la sediul Grivco

Procurorii mai noteaza ca, pe 9 aprilie, Serban Pop i-a semnalat lui Sorin Alexandrescu ca este posibil sa fie destituit si i-a reiterat solicitarea de a discuta cu "un anumit domn", fara a preciza identitatea acestuia, care sa il sustina la nivelul ANAF, lasand sa se inteleaga ca ei au mai abordat acest subiect anterior, context in care directorul de la Antena Group si-a luat angajamentul sa il sprijine.

"Astfel, la 9 aprilie 2013, inculpatul Alexandrescu Sorin l-a asigurat pe Serban Pop ca a discutat speta cu persoana in referire, urmand a relua subiectul dupa revenirea sa in tara (la momentul mentionat aflandu-se in Franta), respectiv in 10 aprilie 2013 (data la care s-au si intalnit). Ulterior, in data de 11 aprilie 2013, Serban Pop i-a solicitat inculpatului Sorin Alexandrescu sa intermedieze legatura intre D.I. si o persoana care se ocupa de organizarea Cupei internationale la gimnastica ritmica, ce urma sa se desfasoare in data de 27 aprilie 2013. In acest context, cel dintai i-a amintit sefului Antena Group ca i-a cerut sa il anunte cu privire la acest aspect cu o saptamana inainte de inceperea concursului pentru a avea timpul necesar intermedierii legaturii, fapt acceptat de Sorin Alexandrescu", se mai arata in rechizitoriul DNA.

Procurorii mai noteaza ca cei doi au mai avut alte intalniri, inclusiv la sediul Grivco, in urma carora Sorin Alexandrescu a intrat in posesia contractului RCS&RDS.

"Practic, in schimbul serviciilor solicitate inculpatului Sorin Alexandrescu de catre invinuitul Serban Pop, legate de situatia sa profesionala, dar si de sprijinirea preocuparilor sportive ale concubinei sale, pe care primul avea posibilitatea sa i le ofere, inclusiv prin intermediul trustului de presa, invinuitul Serban Pop i-a furnizat informatii confidentiale din interiorul ANAF, pe care inculpatul le-a folosit pentru santajarea numitului Bendei Ioan", declara procurorii.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi marti in judecata in dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

Dan Voiculescu, trimis in judecata in dosarul de santaj al lui Sorin Alexandrescu

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al S.C. Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

DNA: Dan Voiculescu, fiica lui si Sorin Alexandrescu au tergiversat ancheta

Ei sunt acuzati in legatura cu folosirea acelor institutii media (televiziuni, publicatii on line si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

Citeste si:
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit joi, 28 octombrie, aprobarea din partea Consiliului Uniunii Europene. După decizia oficialilor europeni, premierul interimar...
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
PNL va avea vineri, 29 octombrie 2021, o ședință a biroului executiv, unde vor fi discutate variantele de miniștri în cabinetul Ciucă. Ședința va avea loc la ora 11.00. Premierul...
Sursa: AGERPRES