Fost senator PDL, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare - decizie definitiva

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 14:26
6128 citiri
Fost senator PDL, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare - decizie definitiva

Fostul deputat PDL Sorin Pandele a fost condamnat, marti, la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru coruptie, decizia fiind una definitiva.

Fostul parlamentar din Legislatura 2008-2012 a fost achitat initial pentru o parte din infractiuni, pe 6 decembrie 2012, insa procurorii DNA au declarat recurs, scrie Evenimentul Zilei.

De asemenea, i s-au interzis mai multe drepturi pentru o perioada de patru ani, dupa executare pedepsei, potrivit unor surse judiciare. Cate cinci ani de inchisoare au primit si complicii lui Pandele, precum si interzicerea unor drepturi pe o perioada de patru ani, dupa ce vor iesi din inchisoare.

Deputatul PD-L Sorin Pandele, trimis in judecata de DNA

Sorin Pandele a fost trimis in judecata, pe 16 iunie 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticorpuptie. Acesta este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu si fals material.

"La data de 27 septembrie 2007, in baza unei intelegeri anterioare, inculpatul Pandele Sorin Andi a primit de la inculpata Paun Elena - Cornelia suma de 190.000 de lei cu titlu de mita pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de director al O.C.P.I. Arges in sensul emiterii, in mod nelegal, a unui titlu de proprietate", se arata in comunicatul DNA.

Pandele este acuzat ca, in calitate de director la Cadastru si membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges, a dispus in mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate pe numele Paun Elena-Cornelia pentru un teren intravilan in suprafata de 1,1953 ha.

Prejudiciul cauzat in dauna Primariei municipiului Pitesti si persoanelor fizice, proprietari in mod legal ai terenului, este in suma totala de 530.497 lei.

Candidatii respinsi de comisia Macovei: "Nu stiu", "nu e adevarat" sau "e mana PSD"

Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta, condusa de europarlamentarul Monica Macovei, a respins, in luna octombrie 2012, candidatura lui Sorin Pandele la alegerile parlamentare, din cauza problemelor cu justitia pe care le avea. El a primit astfel aviz negativ si a fost inlocuit de pe lista posibililor candidati.

El a candidat totusi din partea PP-DD in Colegiul 3 Senat din judetul Arges, insa nu a reusit sa intre in Parlament, fiind invins de reprezentantul USL, social-democratul Constantin Tamaga.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...