Apostu a semnat o recomandare pentru Stoia, dupa ce i-a virat bani

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 21:22
1897 citiri

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, "intermedia si determina platile catre cabinetul de avocatura al sotiei sale", se arata in motivarea CA Cluj de arestare preventiva a acestuia si a complicelui sau, Calin Stoia, directorului general al Brantner Romania.

Desi a declarat in fata instantei ca nu avea cunostinta despre contractele de consultanta juridica incheiate de sotia sa, ca a aflat despre existenta lor o data cu perchezitiile din 9 noiembrie si cu punerea sa sub invinuire, "din actele de urmarire penala rezulta ca acesta era cel care intermedia si determina platile catre cabinetul de avocatura al sotiei sale", se arata in motivarea instantei, citata de Mediafax.

Anchetatorii sustin ca din discutiile telefonice purtate intre Apostu si Stoia in perioada 2-5 august reiese ca primarul ii cerea explicatii reprezentantului firmei de salubrizare, pentru ca acesta nu s-a prezentat la intalnire.

Imediat, Stoia a facut, succesiv, doua plati catre cabinetul de avocatura al Monicai Apostu, in 5 si 12 august, iar sotia primarului l-a contactat telefonic pe Stoia, caruia i-a spus ca "seful e in zona", adica sotul ei, si ca poate sa il caute.

Totodata, in 15 septembrie 2011, Stoia a fost anuntat de o angajata a SC Brantner Veres ca, desi au depus la Primaria Cluj-Napoca documentele necesare pentru obtinerea unei recomandari necesare in activitatea societatii, Sorin Apostu a refuzat semnarea actului.

"Afland aceasta imprejurare, inculpatul Stoia i-a cerut angajatei sa-l lase pe el sa se ocupe de problema. A doua zi, cand s-a deplasat mai intai la domiciliul invinuitei Monica Apostu, a efectuat o plata bancara a transei de plata aferente lunii septembrie 2011, dupa care l-a contactat telefonic pe inculpatul Sorin Apostu si a stabilit o intalnire la biroul acestuia din Primarie.

In aceeasi zi, Primaria municipiului Cluj-Napoca, sub semnatura inculpatului Sorin Apostu, a emis recomandarea solicitata de SC B.V. (Brantner Veres - n.red.), exact in forma ceruta de reprezentantii societatii", se mai arata in motivare.

Mai mult, Monica Apostu, desi nu efectua vreo activitate juridica, discuta cu contabila sa, G.E., despre sumele de bani pe care le incasa si chiar tinea personal o evidenta.

Procurorii mai spun ca din actele cabinetului de avocatura al invinuitei Monica Apostu rezulta ca singurii "clienti" ai acesteia sunt societati comerciale aflate in relatii contractuale cu Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Apostu arestat, #Calin Stoia arestat, #Sorin Apostu, #Monica Apostu , #arestat