Apostu si Stoia cer din nou sa fie eliberati sub control judiciar

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 18:32
873 citiri
Apostu si Stoia cer din nou sa fie eliberati sub control judiciar
Foto: citynews.ro

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia le-au cerut din nou magistratilor Curtii de Apel Targu Mures, luni, sa-i eliberze sub control judiciar.

Sorin Apostu si Calin Stoia au aparut luni, in fata Curtii de Apel Targu Mures, la primul termen stramutat al procesului in care sunt judecati pentru fapte de coruptie. Aparatorii celor doi au solicitat din nou eliberarea sub control judiciar, iar procurorul DNA a cerut respingerea cererilor.

Apostu si Stoia raman in arest

Fostul primar al Clujului a afirmat ca starea de sanatate i s-a inrautatit in perioada de arest preventiv si ca poate fi cercetat in libertate deoarece administratia publica pentru el s-a incheiat si vrea sa se itnoarca la meseria de profesor universitar.

"Pot fi cercetat in libertate, administratia publica pentru mine s-a incheiat. Ma oblig sa nu parasesc tara sau localitatea. Legat de cererea Parchetului, vreau sa spun ca nu sunt de acord ca eu sa fiu mentinut in continuare in stare de arest. Starea de sanatate mi s-a inrautatit, exista la dosar acte medicale. Starea familiala... sunt de cinci luni in arest. Nu mi-am inceput cariera ca primar si nici nu imi doresc sa o termin ca primar, sunt profesor universitar", a spus Apostu.

La randul sau, Calin Stoia a afirmat ca este insuportabil faptul ca sta de cinci luni in arest, in conditiile in care este nevinovat.

"Sunt nevinovat. In momentul in care licitatia pentru concesionarea serviciului de salubritate s-a facut pe doua zone, noi am stiut ca daca nu vom obtine ambele contracte societatea va ajunge rau. Daca as fi putut sa dau mita primarului as fi cerut sa primesc ambele sectoare. Toata investitia noastra de cateva milioane era facuta deja si presupunea tot orasul. Pana la semnarea contractului firma opera pe tot orasul.

Fiecare zi insemna cateva zeci de mii de euro. Intarzierea semnarii acelui contract era in favoarea noastra. Firma noastra are deja conturile blocate pentru neplata datoriei, probabil ea va intra in faliment sau reorganizare. Cum sa dau mita pentru a baga o firma in faliment, in care s-au bagat cateva milioane de euro? E insuportabil faptul ca stau de cinci luni in arest si sunt nevinovat", a sustinut Stoia.

Procesul lui Sorin Apostu, stramutat la Targu Mures

Instanta se va pronunta in privinta cererilor de eliberare in data de 4 aprilie. Urmatorul termen in cazul Apostu si Stoia a fost fixat pentru data de 14 mai, cand vor fi citati primii patru martori: Liviu Neag, Olga Ionutiu, Ioan Popa si Andreea Topotan. De asemenea, la urmatorul termen va fi reaudiat Calin Stoia.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Sorin Apostu Calin Stoia eliberati, #Apostu Stoia eliberati control judiciar, #Sorin Apostu arestat, #Calin Stoia arestat , #arestat