Avocat in dosarul Apostu: Dintr-o interceptare lipseste un pasaj cu numele lui Emil Boc

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 17:49
3533 citiri
Avocat in dosarul Apostu: Dintr-o interceptare lipseste un pasaj cu numele lui Emil Boc
Foto: Arhiva

Numele lui Emil Boc se pare ca apare intr-una dintre interceptarile din dosarul in care primarul Clujului, Sorin Apostu, este acuzat de luare de mita.

Asta a sustinut unul dintre avocatii edilului, luni, cand instanta suprema a finalizat dezbaterea contestatiilor facute de Apostu si omul de afaceri Calin Stoia impotriva deciziei de arestare preventiva.

Pe parcursul dezbaterilor de luni de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unul dintre avocatii omului de afaceri Calin Stoia le-a spus judecatorilor ca instanta clujeana care a decis emiterea de mandate de arestare preventiva pe numele clientului sau si pe cel al primarului Sorin Apostu nu ar fi redat integral transcriptul unei interceptari dintre omul de afaceri Calin Stoia si numitul "Bujor" in care s-a pomenit numele lui Emil Boc.

Avocatul a citit pasajul din interceptare care nu s-ar regasi in transcrierea indicata: "Eu personal .... nu ma bat pe burta cu Emil Boc si chiar daca il stiu de cand era primar nu m-am dus niciodata sa-i cer mai, ajuta si tu un prieten".

Avocatul a aratat ca, in opinia sa, acest pasaj ar da "greutate" acuzatiilor aduse celor doi aratand ca in realitate probele procurorilor nu dovedesc in vreun fel acuzatiile pe care le aduc clientului lor.

Totodata, avocatii lui Sorin Apostu au sustinut ca denuntatoarea Aspazia Droniuc nu este un martor credibil intrucat si ea este pusa sub invinuire in acest dosar astfel existand riscul unui interes in a da declaratii contra primarului.

In ultimul cuvant in fata judecatorilor, edilul Clujului a tinut sa arate ca este si ca doreste sa ramana in continuare "cetatean al Clujului", ca are tot interesul aflarii adevarului nemijlocit in aceasta cauza si ca daca va fi lasat in libertate va colabora pe deplin cu organele de ancheta si ca nu va incerca sub nicio forma influentarea martorilor sau a anchetei.

La randul sau, omul de afaceri Calin Stoia le-a atras atentia judecatorilor ca grupul de firme Bratner are contracte cu primaria Clujului inca din anul 2005 "cand Apostu era director tehnic, si nu s-a pus niciodata problema darii unor sume de bani".

Totodata, a mai aratat Stoia, societatea Brantner - Veres ar fi ramas cu un procent de 50% din contractele cu Primaria dupa incheierea contractului castigat la licitatia anchetata in prezent societatea fiind in pierdere.

Avocatii omului de afaceri au sustinut la iesirea din sala de judecata ca profitul efectiv incasat de firma in urma contractelor de salubrizare menajera din Cluj ar fi de 11.000 de euro, suma relativ mica, in opinia lor, in raport cu suma mare presupus a fi fost data ca mita pentru obtinerea acestor contracte.

Instanta suprema urmeaza sa decida daca admite contestatiile facute de cei doi.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

In acest dosar sunt cercetasi pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner - Veres a castigat, alaturi de compania Rosal Grup, licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, in 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajera, fiecare adjudecandu-si un sector al municipiului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Sorin Apostu arestat coruptie, #nume dosar coruptie Emil Boc , #arestat