De ce a decis instanta arestarea primarului Clujului - Pregatea noi infractiuni

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 13:15
4728 citiri
De ce a decis instanta arestarea primarului Clujului - Pregatea noi infractiuni
Foto: Arhiva

Judecatorii Curtii de Apel Cluj au dat publicitatii, miercuri, motivarea in cazul arestarii primarului Sorin Apostu.

Magistratii sustin ca edilul pregatea o noua infractiune, prin incheierea unui nou contract de asigurare, prin care urma sa obtina foloase necuvenite.

"La intelegere cu invinuita D.A., inculpatul A.S. pregatea savarsirea unei noi infractiuni, prin inlesnirea obtinerii de catre societatea acesteia, SC G. F. SRL a unui nou contract de asigurare al parcului auto al RATUC Cluj Napoca pentru anul 2012, urmarind obtinerea in continuare de foloase necuvenite, urmare a faptelor sale de coruptie si doar interventia organelor de urmarire penala a reusit sa curme activitatea infractionala a inculpatului", scriu magistratii in documentul citat de Antena 3.

De asemenea, in motivare se mai arata ca Sorin Apostu este considerat un pericol social.

"In ce priveste pericolul social, ca temei de arestare, el este prezent si rezida din modul in care inculpatul a actionat, din lipsa de responsabilitate de care a dat dovada prin desconsiderarea a ceea ce inseamna actul de management al institutiei Primariei Municipiului Cluj Napoca, din scopul urmarit, respectiv, obtinerea unor sume insemnate de bani", se mai arata in motivare.

In motivarea instantei, se mai mai arata ca toate faptele primarului Sorin Apostu conduc la "ascundere, disimulare in comiterea de infractiunii de coruptie".

"Toate aceste aspecte conduc fara echivoc la conturarea unor elemente de clandestinitate, ascundere, disimulare pentru a se putea specifice comiterii infractiunii de coruptie si tocmai in acest scop se folosesc tehnici speciale de investigare, inclusiv de supraveghere operativa", mai scriu judecatorii.

Interventii la Guvern?

Omul de afaceri Calin Stoia, arestat in dosarul Sorin Apostu, promitea unor parteneri ca va interveni, in schimbul unor procente din contracte, pe langa persoane din Executiv pentru alocarea de bani din fondul de rezerva a Guvernului, se arata in motivarea Curtii de Apel Cluj.

Astfel, in cadrul discutiilor purtate la datele 25 si 28 august 2011 cu un cunoscut al sau, om de afaceri din judetul Arges, Calin Stoia ii promite acestuia ca va interveni la persoane din anturajul Guvernului Romaniei, pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezerva al Guvernului, in favoarea unei societati de constructii de drumuri. Pentru aceasta interventie, pretinde remiterea unui procent de 10% din suma alocata de la Guvern.

Drept replica, Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a afirmat, pentru Antena 3, ca premierul nu are nici o legatura cu modalitatea prin care se acorda fonduri europene.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost arestat in 11 noiembrie pentru 29 de zile sub acuzatia de luare de mita.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sorin Apostu motivare, #primar Cluj arestare, #motivare procurori primar Cluj , #arestat