DNA cere prelungirea mandatului de arestare a lui Apostu

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 12:58
1391 citiri
DNA cere prelungirea mandatului de arestare a lui Apostu
Foto: DC News

Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au cerut prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare emis pe numele primarului Sorin Apostu, cat si pe cel al directorul Brantner Romania, Calin Stoia, cererea DNA urmand sa fie analizata marti de Curtea de Apel Cluj.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa ICCJ le-a respins solicitarile.

Mandatele emise pe numele celor doi ar urma sa expire in 11 decembrie, insa anchetatorii au depus inca de vineri o solicitare la Curtea de Apel Cluj pentru prelungirea masurii arestarii fata de cei doi. Procurorii au cerut ca Apostu si Stoia sa ramana dupa gratii pe motiv ca urmarirea penala nu a fost inca finalizata, iar motivele care au stat la baza arestarii se mentin.

Mandatele emise pe numele lui Apostu si a lui Stoia au avut trei motive: au incercat sa zadarniceasca in mod direct sau indirect aflarea adevarului prin influentarea unei parti, a unui martor sau expert ori prin distrugerea si alterarea mijloacelor de proba; pregatesc savirsirea unei noi infractiuni; lasarea sa in libertate ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publica. Pe langa toate acestea, anchetatorii sustin ca se impune prelungirea arestarii pentru ca trebuie facute mai multe acte in vederea finalizarii urmaririi penale: audierea mai multor martori, audierea inculpatilor; confruntarea intre inculpati, respectiv intre acestia si martori.

Cererea DNA de prelungire a mandatelor de arestare pentru Sorin Apostu si Stoia va fi analizata de Curtea de Apel Cluj in cursul zilei de marti, 6 decembrie.

Pe de alta parte, luni, Curtea de Apel Cluj va judeca o cererea inaintata de Sorin Apostu care vizeaza punerea sa in libertatea sub control judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Sorin Apostu arest, #DNA Sorin Apostu, #coruptie Sorin Apostu , #arestat
Comentarii