Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare (Video)

Joi, 25 Iulie 2013, ora 13:14
4128 citiri
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare (Video)

Fostul primar democrat-liberal al Clujului, Sorin Apostu, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.

Magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures au decis condamnarea lui Apostu la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la spalare de bani, 3 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, 8 luni de inchisoare pentru instigare la fals sub semnatura privata.

Instanta l-a achitat pe fostul primar pentru infractiunea de luare de mita si pentru cea de complicitate la fals sub semnatura privata.

Fostul edil ar urma sa execute pedeapsa cea mai mare. Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu recurs. Din pedeapsa se va scadea perioada petrecuta in arest preventiv.

Sotia fostului edil, Monica Apostu, a fost achitata de trei dintre acuzatii, fiind condamnata la trei ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata, trei ani de inchisoare pentru spalare de bani in forma continuata si opt luni de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in legatura cu denuntatorul Aspazia Droniuc.

Curtea de Apel Targu Mures a mai dispus suspendarea executarii pedepsei in cazul Monicai Apostu, sotia fostului edil, stabilind un termen de incercare de sapte ani, in care are interdictia de a intra in legatura cu denuntatorul Aspazia Droniuc.

Omul de afaceri Calin Stoia a fost achitat pentru toate capetele de acuzare.

Niciunul dintre inculpati si nici aparatorii nu au fost prezenti la pronuntare.

Fostul primar din Cluj Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Cluj.

Sorin Apostu a cerut din nou sa fie judecat in libertate

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca in 15 februarie 2012.

Citeste si:
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...
Vasile Dîncu anunță câți refugiați din Ucraina ar putea primi România: ”O să putem arăta şi noi partenerilor din NATO că suntem pregătiţi”
Vasile Dîncu anunță câți refugiați din Ucraina ar putea primi România: ”O să putem arăta şi noi partenerilor din NATO că suntem pregătiţi”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri, 26 ianuarie, că țara noastră poate primi, în prezent, mii de refugiați. Declarația a fost făcută în contextul...