Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Motivele arestarii lui Sorin Apostu

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 10:08
3793 citiri
Motivele arestarii lui Sorin Apostu
Foto: Arhiva

Magistratii Curtii de Apel Cluj au decis, joi, sa il aresteze pe primarul Clujului Sorin Apostu pentru ca aveau informatii ca acesta se pregatea sa comita o noua infractiune, au precizat surse judiciare.

Edilul clujean a fost arestat pentru 29 de zile pe baza articolului 148 din Codul de Procedura Penala, literele b, c si f, informeaza Ziua de Cluj.

Magistratii isi motiveaza decizia precizand de asemenea ca Sorin Apostu ar fi incercat sa influenteze martori, ar fi incercat sa distruga probe, care l-ar fi putut incrimina si se pregatea sa comita noi infractiuni.

Magistratii de la Curtea de Apel Cluj Napoca au aprobat joi dupa miezul noptii solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu pentru 29 de zile.

Sorin Apostu a fost retinut pentru 24 de ore miercuri seara, el fiind acuzat de luare de mita.

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele: In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", se arata in comunicatul remis presei de DNA, in care se mai precizeaza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

De asemenea, in presa au mai aparut informatii ca dupa arestarea vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, edilul Clujului s-a intalnit in secret cu un sef al Politiei si au distrus mai multe acte, care ar fi putut sa il incrimineze.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sorin Apostu arestat coruptie, #Sorin Apostu influenta martori , #arestat