Sorin Apostu afla miercuri daca va fi judecat in libertate

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 10:41
1107 citiri
Sorin Apostu afla miercuri daca va fi judecat in libertate

Curtea de Apel Targu Mures decide, miercuri, daca fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, va fi eliberat sub control judiciar.

La ultimul termen, Curtea de Apel Targu Mures fixase termen pentru data de 14 mai, dar avocatii lui Apostu au cerut preschimbarea acestuia, cererea fiind admisa de instanta.

Sorin Apostu se afla in arest preventiv din noiembrie 2011. Pana acum, el a solicitat de aproape 20 de ori sa fie eliberat din arest, insa cererile i-au fost respinse.

Calin Mihai Stoia va fi eliberat, Sorin Apostu ramane in arest

Decizia de miercuri va putea fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In data de 13 aprilie, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis mentinerea in arest a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si punerea in libertate a omului de afaceri Calin Stoia, sub control judiciar. Omul de afaceri a primit insa interdictie de a parasi tara. El va fi eliberat din locul de detentie dupa ce ICCJ va indeplini procedurile de comunicare a deciziei.

La 4 aprilie, Curtea de Apel Targu Mures a decis ca fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, sa ramana in arest, sentinta putand fi atacata in termen de 24 de ore de la pronuntare.

Magistratii au respins atunci ca nefondate cererile fostului primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, si ale omului de afaceri Calin Mihai Stoia de revocare a mandatelor de arestare preventiva si eliberare sub control judiciar, astfel ca acestia vor ramane in arest.

Curtea de Apel Targu Mures a considerat, de asemenea, ca nefondate cererile celor doi si ale aparatorilor acestora de punere de indata in libertate si de schimbare a mandatelor de arestare preventiva cu interdictia de a parasi tara sau localitatea.

Sentinta Curtii de Apel Targu Mures a fost atacata cu recurs.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, cerusera magistratilor Curtii de Apel Targu Mures sa fie eliberati, sustinand ca nu reprezinta pericol public.

Sorin Apostu si Calin Mihai Stoia raman in arest preventiv

Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind inregistrata in 15 februarie la Registratura Primariei.

Sorin Apostu a sustinut, intr-o scrisoare deschisa adresata locuitorilor orasului, ca dupa demisia din functie cariera sa politica si administrativa inceteaza si ca va astepta ca justitia sa isi urmeze cursul si sa isi poata dovedi nevinovatia.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...