Sorin Apostu nu folosea 17, ci 22 de telefoane mobile

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 09:34
2902 citiri
Sorin Apostu nu folosea 17, ci 22 de telefoane mobile
Foto: Arhiva

Procurorii care ancheteaza cazul de coruptie al primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, au descoperit in locuinta acestuia 22 de telefoane mobile, pe care acesta le folosea impreuna cu sotia sa, inculpata si ea in dosar, pentru a tine legatura cu diversi oameni de afaceri din judet.

Cei doi se foloseau de cele 22 de aparate si pentru a ingreuna localizarea si eventualele interceptari ale convorbirilor telefonice, informeaza Mediafa.

"Din probatoriul cauzei se releva cateva aspecte ce pun in evidenta nesinceritatea inculpatului A. S. (Apostu Sorin - n.r.), precum si o conduita a sa oculta, de ascundere a relatiei cu inculpatii si invinuitii din dosar, prin utilizarea sotiei sale, invinuita A. M. (Apostu Monica - n.r.), drept intermediar al relatiilor de afaceri, pentru ascunderea acestor relatii, ascundere pentru care a instituit suplimentar un sistem de comunicare prin cartele telefonice dedicate, prin schimbarea terminalelor mobile, a cartelelor telefonice si utilizarea concomitenta a mai multor cartele telefonice, toate aceste masuri fiind de natura sa faca mai dificila asocierea sa cu diversi oameni de afaceri, precum si impiedicarea localizarii si interceptarii sale", se arata in rechizitoriu intocmit de procurorii clujeni.

Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie-noiembrie 2011, cat timp in dosar au fost autorizate masuri de interceptare si inregistrare a convorbirilor telefonice, Sorin Apostu a utilizat concomitent trei sau patru terminale mobile, cu numere diferite de apel, dintre care unul singur era cu abonament, facut pe Primaria municipiului Cluj-Napoca.

"Dincolo de identificarea celor 17 terminale mobile la locuinta inculpatului A. S. si la biroul acestuia (numar in care nu se regaseau cele curente folosite de el si de sotia sa, in total numarul aparatelor descoperite fiind de 22), aratam si alte imprejurari, obiective, ce sustin permanenta grija a inculpatului de a se ascunde si de a ascunde relatiile sale interesate pe care le intretinea cu invinuitii din dosar (...)

De asemenea, pentru utilizarea cartelelor telefonice, inculpatul schimba, periodic, terminalele mobile, evitand o eventuala depistare si interceptare a sa dupa codul IMEI al aparatului. Mai mult, regasim si situatii in care inculpatul a facut, pentru perioade scurte de timp, schimb de aparate - fara cartele - cu persoane care nu au nicio legatura cu anturajul sau, masura menita, de asemenea, sa conduca la ingreunarea depistarii, identificarii sau interceptarii sale. Asadar, oricat ar nega inculpatul aceste masuri luate de el, ele sunt consemnate din punct de vedere obiectiv, prin mijloace tehnice care nu pot fi inlaturate", noteaza procurorii in rechizitoriu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Apostu, #interceptare convorbiri telefonice, #22 terminale mobile, #22 telefoane mobile , #arestat