Sorin Apostu si Calin Mihai Stoia raman in arest preventiv

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 17:11
1911 citiri
Sorin Apostu si Calin Mihai Stoia raman in arest preventiv
Foto: puterea.ro

Curtea de Apel Targu Mures a hotarat, miercuri, ca fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Mihai Stoia vor ramane in arest preventiv.

"A fost respinsa ca nefondata cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de catre inculpatul Stoia Calin Mihai. Respinge ca nefondate cererile formulate de catre aparatorii alesi ai inculpatilor Apostu Sorin si Stoia Calin Mihai, care au fost insusite de acestia, de revocare a arestului preventiv si punere de indata in libertate, inlocuirea masurii preventive a arestului cu masura preventiva de a nu parasi localitatea de domiciliu, inlocuirea masurii arestului cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara.

Constatand legalitatea si temeinicia masurii preventive a arestului, in baza dispozitiilor legale (...) mentine fata de inculpatii Apostu Sorin si Stoia Calin Mihai arestul preventiv", se arata in hotararea pronuntata miercuri.

Judecatoarea Mihaela Cretu a precizat ca solutia acestei instante este atacabila cu recurs in termen de 24 de ore de la comunicare, in cazul inculpatilor, si de la pronuntare, de catre reprezentantul DNA.

La pronuntarea hotararii nu au participat nici inculpatii, nici aparatorii acestora.

La termenul de judecata de luni, Curtea de Apel Targu Mures a luat in discutie cererea de eliberare sub control judiciar a inculpatului Calin Mihai Stoia, trimis in judecata in stare de arest preventiv alaturi de Sorin Apostu, insa si solicitarea avocatilor celor doi de inlocuire a masurii arestului preventiv cu alte masuri preventive.

In pledoaria lor la cererea de eliberare sub control judiciar, avocatii lui Calin Mihai Stoia au invocat ca eliberarea acestuia s-ar justifica intrucat faptele care i se imputa sunt nonviolente si ca, in afara infractiunii de dare de mita, infractiunea de spalare de bani si cea de fals in inscrisuri de care este acuzat ar fi doar presupuneri, intrucat nu ar exista probe in acest sens.

Aparatorii au subliniat ca o alta justificare ar fi inclusiv documentele Curtii Europene a Drepturilor Omului, cu privire la durata rezonabila a masurii arestului preventiv.

Reprezentantul DNA a solicitat instantei de judecata respingerea cererii de eliberare sub control judiciar al lui Stoia, intrucat acesta este acuzat de fapte cu pericol social ridicat, ca in acest caz functia publica a fost desconsiderata si a fost folosita pentru obtinerea de foloase necuvenite, "inculpatul profitand de relatia sa cu primarul" Sorin Apostu.

Procurorul a sustinut ca durata arestului preventiv este in termenul rezonabil, iar eliberarea acestuia din motive medicale nu s-ar justifica ca urmare a faptului ca nu exista o expertiza medico-legala care sa confirme faptul ca inculpatul nu ar suporta detentia.

In privinta lui Sorin Apostu, avocatii acestuia au sustinut ca nu exista probe care sa justifice mentinerea masurii arestului preventiv si au solicitat inlocuirea masurii arestului preventiv cu obligatia de a nu parasi tara sau obligatia de a nu parasi localitatea.

Aparatorii au incercat sa convinga instanta de judecata ca in privinta lui Sorin Apostu nu exista motive sa se creada ca pe viitor ar putea pune in pericol desfasurarea procesului penal si ca "omul nu trebuie tinut arestat pentru ca media prezinta interes".

Si in cazul lui Sorin Apostu procurorul DNA a solicitat respingerea cererii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Apostu primar Cluj Napoca, #Sorin Apostu arest preventiv, #Sorin Apostu arest DNA, #Calin Mihai Stoia arest preventiv , #arestat