Sorin Apostu si Calin Stoia raman in arest

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 14:34
1305 citiri
Sorin Apostu si Calin Stoia raman in arest
Foto: Arhiva

Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia raman in inchisoare dupa ce judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au decis joi ca masura arestarii preventive este una legala si au respins cererea ca cei doi sa fie eliberati, cu conditia sa nu paraseasca localitatea.

Decizia nu este una definitiva putand fi atacata cu recurs in 24 de ore, informeaza Ziua de Cluj.

Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, s-a prezentat, joi, in fata judecatorilor Curtii de Apel Cluj, la primul termen al procesului in care el este judecat pentru fapte de coruptie.

Acesta a stat timp de 15 minute in sala de judecata. Tot joi, avocatii lui Apostu Tiberiu Man si Gheorghita Mateut au anuntat ca iau in calcul o cerere de stramutare a procesului, dar nu au depus-o inca.

Principalul motiv pentru care cei doi aparatori se gandesc la stramutare este "mediatizarea excesiva a cauzei".

Sorin Apostu, la primul termen al procesului in care este judecat pentru coruptie

Cei doi au fost adusi incatusati la Curtea de Apel Cluj, iar procesul s-a desfasurat cu usile inchise.

Potrivit materialului de trimitere in judecata, Sorin Apostu este acuzat de luare de mita, complicitate la spalare de bani in forma continuata, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la spalare de bani in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si primire de foloase necuvenite.

Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres, este cercetat, printre altele, pentru dare de mita si spalare de bani, iar sotia lui Sorin Apostu, avocatul Monica Apostu, este cercetata, printre altele, pentru complicitate la luare de mita, spalare de bani, fals in inscrisuri si complicitate la trafic de influenta.

Pe 9 noiembrie, Sorin Apostu a fost retinut de DNA si apoi arestat printr-o decizie a Curtii de Apel Cluj sub acuzatia ca a luat mita in schimbul incheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto si de salubrizare. De asemenea, Calin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Veres, a fost arestat pentru dare de mita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Sorin Apostu judecat coruptie, #Calin Stoia cercetat mita, #Apostu Stoia judecati arest , #arestat