Un fost primar condamnat la inchisoare invinge statul roman la CEDO

Marti, 03 Februarie 2015, ora 16:49
13244 citiri
Un fost primar condamnat la inchisoare invinge statul roman la CEDO
Foto: Monitorul de Cluj

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a castigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) procesul impotriva statului roman, in ceea ce priveste conditiile de detentie pe care le-a indurat.

Sorin Apostu, in prezent condamnat la inchisoare, a fost arestat preventiv in 2011 pentru fapte de coruptie, relateaza Digi 24.

Fostul edil a stat in arest in noiembrie 2011 si in ianuarie 2012, fiind incarcerat ulterior in penitenciarele Rahova si Gherla, din ianuarie pana in martie 2012.

In anul 2012, Apostu a reclamat la CEDO conditiile de detentie, precum si ca i-a fost incalcat dreptul la viata privata, prin publicarea unor interceptari din dosar.

El s-a plans de supraaglomerarea din centrele de detentie, incalzirea neadecvata, iluminarea proasta si igiena care lasa de dorit. Totodata, Apostu s-a aratat nemultumit de modul in care a fost transportat de la Gherla la Rahova, pe 12 ianuarie 2012, dar si ca nu a putut vorbi cu avocatul sau in penitenciar.

Inca un "scriitor" in inchisoare: Ce politician scrie despre producerea preparatelor din carne

Cu toate ca judecatorii de la Strasbourg i-au dat dreptate fostului primar clujean, CEDO nu a obligat statul roman sa-i plateasca despagubiri.

Sorin Apostu a fost condamnat definitiv, in iulie 2014, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru mai multe infractiuni de coruptie, printre care luare de mita, complicitate la spalare de bani si la fals in inscrisuri sub semnatura privata, trafic de influenta si primire de foloase necuvenite.

Sorin Apostu, condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare cu executare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Sorin Apostu CEDO, #Sorin Apostu invins CEDO, #Sorin Apostu inchisoare , #arestat