Voiculescu ii cere explicatii lui Boc in legatura cu scandalul Apostu

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 21:02
1278 citiri
Voiculescu ii cere explicatii lui Boc in legatura cu scandalul Apostu
Foto: Arhiva

Senatorul conservator Dan Voiculescu ii cere explicatii premierului Boc in legatura cu informatiile potrivit carora, in cazul scandalului de coruptie in care este implicat primarul Sorin Apostu, exista un "traseu al mitei intre Guvern si primaria Cluj"

Liderul de onoare al PC considera ca informatiile despre traseul mitei dintre Guvern si primaria Cluj, mentionate in motivarea Curtii de Apel Cluj, in dosarul primarului Sorin Apostu, trebuie rapid clarificate de premierul Emil Boc si procurorul sef al DNA, Daniel Morar, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Episodul mitei de la Cluj, care conduce direct catre Guvern, demonstreaza amploarea fenomenului infractional in regimul Basescu. Institutiile fundamentale ale statului roman sunt parazitate de coruptie. Se impune o reactie imediata din partea premierului Emil Boc si a procurorului sef al DNA", a declarat senatorul PC.

Dan Voiculescu cere pedepse duble pentru infractiunile comise de functionari publici.

"Pentru a salva economia si a reface increderea in stat, sunt necesare atat pedepse duble pentru infractiunile comise de functionarii publici, exact asa cum prevede proiectul civic de revizuire a Constitutiei, cat si demararea unei ample actiuni de cercetare penala a actelor de coruptie la cel mai inalt nivel. Daca nu au constiinta, hotii care ne guverneaza trebuie sa stie de frica justitiei. Romania nu se va salva de coruptie decat prin pedepse extrem de severe", mai sustine Voiculescu.

Judecatorii Curtii de Apel Cluj au dat publicitatii, miercuri, motivarea in cazul arestarii primarului Sorin Apostu.

Magistratii sustin ca edilul pregatea o noua infractiune, prin incheierea unui nou contract de asigurare, prin care urma sa obtina foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia, arestat in dosarul Sorin Apostu, promitea unor parteneri ca va interveni, in schimbul unor procente din contracte, pe langa persoane din Executiv pentru alocarea de bani din fondul de rezerva a Guvernului, se arata in motivarea Curtii de Apel Cluj.

Astfel, in cadrul discutiilor purtate la datele 25 si 28 august 2011 cu un cunoscut al sau, om de afaceri din judetul Arges, Calin Stoia ii promite acestuia ca va interveni la persoane din anturajul Guvernului Romaniei, pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezerva al Guvernului, in favoarea unei societati de constructii de drumuri. Pentru aceasta interventie, pretinde remiterea unui procent de 10% din suma alocata de la Guvern.

Drept replica, Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, a afirmat, pentru Antena 3, ca premierul nu are nici o legatura cu modalitatea prin care se acorda fonduri europene.

I.U.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Dan Voiculescu scandal coruptie Apostu, #mita Apostu Guvern , #arestat