DNA si Politia se cearta in comunicate: Calin Stoia, in regim special in detentie?

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 23:28
4942 citiri
DNA si Politia se cearta in comunicate: Calin Stoia, in regim special in detentie?
Foto: Arhiva/Evenimentul Zilei

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj s-au "batut" marti in comunicate de presa in legatura cu regimul "privilegiat" de detentie al omului de afaceri Calin Stoia, arestat preventiv pentru dare de mita in dosarul Apostu.

Omul de afaceri Calin Stoia i-ar fi dat lui Apostu 45.000 de euro mita

IPJ Cluj: Calin Stoia are parte de regim special in detentie

Razboiul dintre DNA si IPJ Cluj a inceput dupa ce seful Politiei din Cluj, chestorul Ioan Pacurar, a sustinut ca procurorul de caz i-a dat voie inculpatului Calin Stoia sa iasa aproape zilnic din arestul politiei pentru... "tratament".

Amintim ca Stoia se afla in continuare in stare de arest preventiv dupa ce, pe 29 noiembrie, magistratii Curtii de Apel Cluj au respins cererea de eliberare pe cautiune, iar milionul de lei platit de omul de afaceri in avanas pentru cautiune i-a fost returnat.

"Nu este decizia mea. Calin Stoia a fost examinat de un medic si, cum in arest nu poate face acest tratament, procurorul de caz a aprobat pentru el acest tratament care se face in afara arestului.

Este dreptul fiecarui om arestat sa beneficieze de tratamente medicale adecvate. Daca nu poate beneficia de aceste tratamente in arest, atunci, sub paza, cel arestat este dus la diferite unitati spitalicesti", a declarat Ioan Pacurar.

DNA: Informatiile date de IPJ Cluj nu corespund realitatii

Imediat dupa ce informatia a aparut in presa, procurorii DNA au tinut sa anunte ca, de fapt, informatiile date de IPJ Cluj si de chestorul Ioan Pacurar "nu corespund realitatii".

Concret, acuzatiile dure ale DNA la adresa atat a Politiei din Cluj, cat si a chestorului Ioan Pacurar se traduc astfel: procurorii anticoruptie acuza ambele parti ca mint in cazul Calin Stoia.

"Atat informatia continuta in comunicatul emis de IPJ Cluj referitoare la aceste aspecte, cat si declaratia inspectorului sef al IPJ Cluj, chestor Ioan Pacurar, nu corespund realitatii", se arata in comunicat DNA remis, marti, Ziare.com.

Potrivit procurorilor anticoruptie, IPJ Cluj, "care il avea in custodie pe inculpatul Calin Stoia, nu a facut nicio comunicare Serviciului teritorial Cluj nici cu privire la efectuarea de investigatii de specialitate si nici cu privire la procedurile de recuperare efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj de care a beneficiat inculpatul aflat in arest preventiv".

IPJ Cluj: Procurorul de caz nu trebuia sa-si dea acordul pentru tratamentul lui Stoia

Reprezentantii Politiei Cluj au reactionat la acuzatiile dure de minciuna facute de DNA si au comunicat ca, de fapt, procurorul nu trebuia sa isi dea acordul pentru ca omul de afaceri Calin Stoia sa urmeze acel tratament la bazinul Spitalului de Recuperare.

"Precizam ca persoanele care asigura paza locului de detinere dispun efectuarea tratamentului in baza actelor medicale si informeaza procurorul cu privire la necesitatea luarii acestei masuri.

In conformitate cu art. 50 din Legea 275/2006, dreptul la asistenta medicala este un drept garantat persoanei detinute, nesupus aprobarii altor institutii. In cazul de fata este vorba de aplicarea art. 50 din Legea nr. 275/2006 coroborat cu art. 26 din HG nr. 1897/2006 care defineste asistenta medicala ambulatorie, acestei proceduri facandu-i obiectul si numitul Stoia Calin.

Aceasta forma de asistenta medicala nu e supusa informarii/confirmarii procurorului de caz", se arata in comunicatul IPJ Cluj remis, marti dupa-amiaza, Ziare.com.

Potrivit politiei, Calin Stoia a urmat un tratament medicamentos inainte de a urma procedurile la Spitalul de Recuperare, tratament care nu si-a produs efectul scontat, "fapt ce a dus la necesitatea efectuarii de investigatii medicale complexe despre care a fost informata telefonic si conducerea DNA - Serviciul Teritorial Cluj de catre seful Centrului de Retinere si Arestare Preventiva Cluj", conform aceluiasi document.

Cazul Apostu: Magistratii nu-l vor liber pe Stoia - ii dau inapoi milionul de lei

Ziare.com a incercat sa ia legatura cu chestorul Politiei Cluj, Ioan Pacurar, insa comisarul-sef Daniela Boloj, de la IPJ Cluj, a explicat ca nu exista alte declaratii oficiale decat cele incluse in comunicatul de presa remis de Politia din Cluj.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Calin Stoia regim special, #Calin Stoia tratament arest, #Calin Stoia Sorin Apostu, #DNA detentie Stoia, #IPJ Cluj Ioan Pacurar , #DNA