Dupa ce a bagat Politia in ancheta, Stoia plange dupa masaj si piscina

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 19:40
3017 citiri
Dupa ce a bagat Politia in ancheta, Stoia plange dupa masaj si piscina

Dupa ce a bagat Inspectoratul de Politie (IPJ) Cluj in gura procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a Corpului de Control al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), omul de afaceri Calin Stoia se plange ca nu l-a mai dus nimeni la masaj si la piscina.

Cazul Stoia se lasa cu probleme pentru cinci politisti de la IPJ Cluj

Mai exact, Sergiu Bogdan, avocatul lui Calin Stoia, inculpat in cazul Sorin Apostu si aflat in stare de arest preventiv, a declarat, joi, ca omul de afaceri i s-a plans ca, de doua zile, nu a mai fost dus la tratament.

"Calin Stoia mi s-a plans ca n-a mai fost dus la tratament. Din cate stiu, din lipsa de personal. Oricum, in perioada cat a fost transportat la tratament, a fost intodeauna un politist langa el.

Noi am dat un comunicat de presa, in care am spus ca daca un om are nevoie de tratament, la piscina, se duce la piscina. Repet: pe toata durata tratamentului, clientul meu a fost insotit permanent de un agent de politie", a explicat, joi, la Antena 3, avocatul omului de afaceri clujean.

"Din punct de vedere legal, nu s-a incalcat nicio procedura. Sunt doua proceduri diferite: o procedura pentru tratamentul ambulatoriu si o procedura pentru tratamentul sub paza. Sunt doua proceduri total diferite", a continuat Sergiu Bogdan.

Nu in ultimul rand, avocatul omului de afaceri inculpat in cazul primarului din Cluj, Sorin Apostu, a tinut sa atraga atentia ca o persoana aflata in stare de arest preventiv are aceleasi drepturi ca orice alta persoana.

"O persoana aflata in stare de arest are aceleasi drepturi ca orice alta persoana, doar este privata de libertate. Iar in cazul lui Calin Stoia vorbim de o persoana bolnava", a subliniat avocatul Sergiu Bogdan.

Pe de alta parte, din cate a povestit avocatul, Calin Stoia nu a mai fost dus la tratament de catre politistii de la IPJ Cluj din lipsa de personal.

Insa la aceasta lipsa de personal a contribuit si Stoia, din cauza caruia cinci politisti clujeni, trei superiori si doi agenti, sunt cercetati in prezent de Corpul de Garda al IGPR pentru ca i-au permis omului de afaceri sa fie transportat la tratament fara sa fi existat, in prealabil, o solicitare in acest sens.

Potrivit unor surse din cadrul Corpului de Control al IGPR, cei cinci politisti de la IPJ Cluj au incalcat procedura in cazul Stoia, arestat in dosarul primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu.

Calin Stoia, desi se afla in stare de arest preventiv, ar fi avut parte, fara acoperire, de un regim preferential de detentie. In apararea lor, politistii spun ca, de fapt, au fost obligati prin lege sa ii asigure omului de afaceri posibilitatea de a beneficia de tratament medical de specialitate.

Ancheta in acest caz este in plina desfasurare.

DNA si Politia se cearta in comunicate: Calin Stoia, in regim special in detentie?

Amintim ca, marti, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si Politia din Cluj s-au razboit in comunicate de presa referitoare la regimul de detentie a omului de afaceri Calin Stoia, inculpat in cazul Sorin Apostu si aflat in stare de arest preventiv.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...