Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, probleme cu justitia?

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 13:04
5751 citiri
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, probleme cu justitia?
Foto: Arhiva

Primarul orasului Cluj Napoca, Sorin Apostu, ar putea avea probleme cu justitia, dupa ce procurorii DNA au efectuat, miercuri, mai multe perchezitii la domiciliul acestuia dar si la sediul primariei.

Initial, televiziunile de stiri au relatat ca primarul Clujului a fost retinut, dar informatia a fost infirmata de purtatorul de cuvant al Directiei Anticoruptie.

"Pana in acest moment nu exista nicio persoana retinuta. Daca acest lucru s-ar fi produs, DNA ar fi emis un comunicat de presa in care ar fi anuntat aceste lucruri", a precizat Livia Saplacan, purtator de cuvant al DNA, pentru Agerpres.

In jurul orei 14:00, Sorin Apostu a intrat in sediul primariei din Cluj, insotit de procurori, fara sa faca nici o declaratie jurnalistilor.

Potrivit informatiilor anterioare pozitiei DNA, procurorii ar fi cautat la domiciliul edilului o serie de documente oficiale, anunta B1 Tv, printre care anumite licitatii cu contracte de salubritate facute fraudulos.

In plus, Antena 3 a anuntat ca usa cabinetului de avocatura a sotiei lui Sorin Apostu a fost sigilata de catre procurori.

Pe de alta parte, surse din cadrul anchetei sustin ca nu este exclus ca perchezitiile care il vizeaza pe Apostu sa aiba legatura cu cazul vicepresedintelui CJ Radu Bica, retinut pentru luare mita.

Bica este acuzat de trucare de licitatii si luare de mita pentru contracte de mentenanta la Cluj Arena - 60.000 de euro pe luna.

Reprezentant al Parchetului, la Primarie

Si la sediul Primariei a ajuns un reprezentant de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a solicitat o serie de documente oficiale.

Purtatorul de cuvant al Primariei, Oana Buzatu, a spus, inainte ca primarul sa ajunga la sediu, ca documentele solicitate vor fi trimise in cel mai scurt timp catre PICCJ.

Purtatorul de cuvant al primariei Cluj Napoca, Oana Buzatu, a declarat la Realitatea Tv ca nu s-au facut descinderi, ci totul este pasnic, fiind vorba de un singur reprezentant, care a solicitat o serie de documente oficiale.

"Parchetul a cerut o serie de documente oficiale ale Primariei si, din cate stiu acestea tin de expertiza diverselor directii si servicii din Primarie. Va fi creat un document mare si va fi dat celui care le asteapta.

Este o procedura birocratica simpla, nu e un control inopinat sau anuntat. Suntem un procesator de documentatie administrativa de anumite tipuri si mi se pare normal ca la un moment dat cei de la Parchet sa faca solicitari.

In acest moment, in antecamera biroului primarului se afla un reprezentant al ICCJ si la solicitarea acestuia nu se poate face niciun fel de activitate in biroul acestuia pana nu primesc documentele cerute. In acest moment nu este perchezitionat niciun birou din Primarie.

Nu s-a descins in Primarie, ci este o procedura absolut normala, un reprezentant a solicitat niste documente. Este asezat comod intr-un fotoliu si asteapta documentele solicitate. E o singura persoana", a declarat aceasta.

Oana Buzatu a facut precizari si in legatura cu primarul Sorin Apostu.

"Nu stiu unde este domnul primar. Noi aveam in fiecare miercuri o conferinta de presa saptamanala, la ora 11.00 si in mod intamplator s-a programat o alta conferinta de presa la aeroport.

Primarul a aflat de asta marti seara si pentru a nu-i pune in dificultate pe jurnalisti, conferinta de la Priamrie a amanat-o pentru ziua de joi. Din cate stiu, Sorin Apostu avea intalniri in afara institutiei programate de foarte mult timp", a completat Oana Buzatu.

Sorin Apostu a fost ales primar in Cluj-Napoca la alegerile partiale organizate in municipiu in data de 15 februarie 2009, dupa ce fostul edil al municipiului, Emil Boc, a devenit premier.

La inceputul lunii aprilie 2011, primarul Sorin Apostu a fost ales presedinte al organizatiei municipale a PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Sorin Apostu retinut, #primar Cluj Napoca , #DNA