Sorin Apostu, la proces: Excursiile cu familia si prietenii au fost platite integral de mine

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 15:57
1940 citiri
Sorin Apostu, la proces: Excursiile cu familia si prietenii au fost platite integral de mine

Sorin Apostu a raspuns, luni, intrebarilor magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la recursul prin care edilul a atacat decizia de arestare preventiva in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

Apostu le-a spus judecatorilor ca doreste sa dea o declaratie detaliata prin care sa combata mai multe acuze ale procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), retinute de catre judecatorul Curtii din Cluj, care a emis mandatul de arestare pe numele sau.

Sorin Apostu a aratat ca a fost de mai multe ori in vacanta cu Adrian Muresan Simion, managerului Electro Tub SA, cu care de altfel este prieten de mai multi ani.

"Despre vacantele cu Muresan Simion pot sa spun ca eu mi-am platit intotdeauna partea mea. El nu are nicio vila in Grecia, eu am platit 80 de euro pe cazare. Plecarea cu acesta s-a facut in baza relatiei de prietenie dintre noi. Am fost mai multi prieteni. Nu este adevarat ca am incercat sa disimulez plecarile cu familia. O singura data am plecat eu inainte catre Bucuresti si asta s-a intamplat in cazul excursiei in Dubai", a precizat edilul Clujului.

iPhone-ul upgradat

Intrebat in legatura cu suspiciunile ca ar fi cerut unei cunostinte sa-i modifice codul unic al telefonului (IMEI - n.r.) Apostu a explicat judecatorilor ca "tot ce i-a cerut lui Lucian Pop a fost sa-i upgradeze telefonul iPhone".

"De altfel, orice modificare facuta in software-ul acestui tip de telefon se poate verifica cu aplicatia iTune, iar eu nu doream decat sa-mi imbunatatesc software-ul cu o versiune mai noua eliberata pe site-ul american al companiei producatoare", le-a mai explicat Apostu celor trei judecatori din completul ICCJ.

In legatura cu presupusa pretindere de catre edil a unor foloase sau bani de la comerciantii de pepeni, acesta le-a aratat judecatorilor ca el nu a avut nicio implicare in pretinderea unor astfel de foloase, cum nici in eliberarea aprobarilor de comert stradal pentru producatorii agricoli.

"Nu am avut nicio implicare in eliberarea abonamentelor stradale pentru producatori agricoli. Avizele se dadeau de catre organul de specialitate din cadrul primariei si ele erau contrasemnate, cel mai probabil, de viceprimar. Eu nu am cerut vreodata asa ceva", a mai aratat Apostu.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ar fi primit 4.000 de euro pentru fiecare spatiu pentru care municipalitatea aloca autorizatie pentru vanzatorii de pepeni, dar si produse agricole, se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului, emisa de Curtea de Apel Cluj.

Conform motivarii sentintei de arestare a primarului Sorin Apostu, facuta publica, miercuri, de Curtea de Apel Cluj, in cursul anului 2011, primaria municipiului Cluj-Napoca, prin persoana lui Sorin Apostu, a emis autorizatii de comercializare stradala pentru producatori agricoli.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Apostu proces, #Apostu excursii, #proces primar Cluj , #primar Cluj