Sorin Apostu si Calin Stoia raman in arest

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 19:44
1351 citiri
Sorin Apostu si Calin Stoia raman in arest

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, cererile de eliberare sub control judiciar depuse de primarul suspendat Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia, astfel incat acestia vor fi judecati in stare de arest.

Sentinta poate fi atacata cu recurs, in acest caz recursurile urmand sa fie judecate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Curtea de Apel Cluj a mai decis, joi, la primul termen al procesului primarului suspedat al Clujului, Sorin Apostu, amanarea dosarului pentru 9 februarie si a dispus emiterea unui mandat de aducere pentru Aspazia Droniuc, cea care l-a acuzat pe edil ca a ajutat-o sa obtina mai multe contracte publice.

Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata, la 29 decembrie 2011, de procurorii anticoruptie, alaturi de sotia sa, avocata Monica Apostu, de omul de afaceri Calin Stoia, si de Aspazia Droniuc, toti fiind acuzati de fapte de coruptie.

Sorin Apostu este acuzat de luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

In acelasi dosar vor fi judecate, in stare de libertate, sotia edilului, avocata Monica Undina Apostu, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale), precum si Aspazia Droniuc, asociat al SC Groupe Frarom Agentie de Asigurare SRL Cluj Napoca, acuzata de cumparare de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca primarul Sorin Apostu ar fi obtinut cu titlu de mita, ca obiect al traficului de influenta sau sub forma de foloase necuvenite, suma totala de 545.717 de lei, echivalent a 127.052 euro.

Banii provin, potrivit DNA, de la reprezentantii unor societati comerciale care au in derulare contracte cu Primaria municipiului Cluj Napoca (SC Brantner Veres prin administrator SC Total Trading Company SRL Cluj Napoca si SC Rosal SRL Bucuresti) sau cu regii aflate in subordinea Consiliului Local Cluj Napoca (SC Groupe Frarom SRL Cluj Napoca).

Pentru a disimula caracterul ilicit al primirii sumelor respective, Apostu ar fi angrenat-o in activitatile sale si pe sotia sa, avocata Monica Apostu, astfel ca banii pretinsi erau primiti prin intermediul cabinetului de avocatura al acesteia, sub falsa justificare a unor contracte de consultanta.

Citeste si:
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...
Noile măsuri de compensare și plafonare a facturilor pentru energie au fost adoptate de guvern. Când vor intra în vigoare
Noile măsuri de compensare și plafonare a facturilor pentru energie au fost adoptate de guvern. Când vor intra în vigoare
Guvernul a adoptat marți, 25 ianuarie, Ordonanța de Urgență care prevede noile măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze. Noile măsuri vor fi în...