Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Blejnar, audiat la Parchetul General privind disparitia lui Codrut Marta

Miercuri, 29 August 2012, ora 12:05
2078 citiri
Blejnar, audiat la Parchetul General privind disparitia lui Codrut Marta
Foto: Newsbv

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a mers, miercuri, la Parchetul General, pentru a fi audiat in dosarul disparitiei lui Codrut Marta, acesta din urma fiind subiectul unui dosar de evaziune fiscala.

Sorin Blejnar este audiat, de asemenea, avand acuzatii de evaziune fiscala, organele de politie sustinand ca, alaturi de alte persoane, fostul sef al ANAF a prejudiciat statul roman cu 15 milioane de euro, potrivit B1.

La iesirea de la audieri, fostul sef al ANAF a spus ca a fost audiat in calitate de martor, privind disparitia lui Codrut Marta.

"Am dat o declaratie de martor privind unde se afla Codrut Marta. Nu stiu unde e, sper sa fie sanatos", a spus Blejnar.

Acesta a adaugat ca se poate gandi la orice, din moment ce speta in cauza este disparitia unui om, iar el este chemat la sectia criminalistica.

"Cand esti chemat la urmarire criminalistica privind disparitia unui om te poti gandi si la lucruri rele. Vorbim de un mister, cum a disparut un om. Daca a fost monitorizat non-stop unde este? Asa se arata intr-un dosar la DNA, ca a fost monitorizat", a incheiat Sorin Blejnar

Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este dat in urmarire internationala din data de 30 mai, autoritatile neavand nicio informatie privind locul unde se afla acesta sau daca mai este in viata.

"Il cautam. Deocamdata, nu l-am identificat. Nu avem niciun fel de probe clare cu privire la locul in care se afla, dar cercetarile continua", a spus procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, privind disparitia lui Marta.

Kovesi: Nu avem probe clare cu privire la locul in care se afla Codrut Marta .

Codrut Marta este suspectat ca a asigurat legatura dintre firmele implicate in activitatea de evaziune fiscala si factorii de decizie ai ANAF. Acesta, in calitate de sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ar fi controlat permanent activitatile gruparii si, impreuna cu seful sau, ar fi sprijinit grupul infractional organizat in obtinerea autorizatiei de antrepozit fiscal si de revocare a autorizatiei.

Sotia lui Marta, Andreea Marta, si sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, sunt cercetate de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infractional organizat cu preocupari pe linia proxenetismului si a prostitutiei, in vederea obtinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, arestata pentru proxenetism.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Blejnar evaziune fiscala audieri, #Blejnar Sorin Marta Codrut Parchetul General, #Blejnar ANAF disparitie , #ANAF