Blejnar despre dosarul de la Brasov: E plin de informatii puerile, imbecile

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 08:53
3043 citiri
Blejnar despre dosarul de la Brasov: E plin de informatii puerile, imbecile
Foto: Adevarul

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a calificat, joi seara, drept "pamflet" dosarul de la Brasov in care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala, care in opinia sa este plin de informatii "puerile, imbecile" ce nu sunt sustinute de probe.

"De doi ani de zile ne judecam pentru afirmatii din astea puerile, imbecile, fara niciun fel de sprijin. Este un proiect de rechizitoriu. As vrea sa vad o singura inregistrare a mea, de pe telefonul meu cu numarul pe care il stiti cu totii. In tot acest material as vrea sa am macar o singura inregistrare care are legatura cu fapte de coruptie, cu fapte de evaziune fiscala si cu sustinerea acestui grup asa-zis infractional de la Brasov", a spus Sorin Blejnar intr-o emisiune la Romania TV.

Numele lui Blaga si Videanu apar in dosarul lui Blejnar - stenograme UPDATE

Fostul sef al ANAF a mai spus ca in ultimii ani a primit tot felul de informatii din acest dosar, "inclusiv cum doarme sotia mea noaptea in pat si de ce doarme pe spate".

Blejnar a spus ca a facut sesizare la CSM inca din 2010 in legatura cu aceasta ancheta si ca va sesiza si institutiile europene.

Blejnar: Ma tem pentru siguranta familiei mele, mi-am pus paza acasa

"In 2010 am primit de la acest procuror (Marian Drilea de la DIICOT Brasov - n.r.) pe tot felul de surse tot felul de informatii ca o sa ma implice intr-un dosar, sa ma aresteze. Am sesizat CSM-ul in 2010 pe subiectul asta si de la Codrut Olaru, care era seful DIICOT, am primit un raspuns ca nu se confirma, ca nu este niciun dosar", a declarat Blejnar.

El a sustut ca dosarul de la Brasov ar fi o razbunare personala a procurorului Marian Drilea, dupa ce a refuzat sa-i ofere un post la Vami.

"De ce am patit aceste lucruri? Pentru ca acest domn procuror, prin anul 2006-2007, impreuna cu nasul de cununie, un domn colonel de la SRI Diaconu Daniel, au falsificat un document strict secret al domnului Virgil Ardelean pe care l-au folosit pentru a "debarca" din functia Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov seful tribunalului.

L-au dat jos tocmai ca sa vina acest domn Drilea in locul lui. I-au prins procurorii, i-au anchetat, domnul Drilea, procurorul de caz, a fugit de pe la parchete si a stat ascuns la Vama, director adjunct la Vama Brasov. In 2009, cand a venit Blejnar la ANAF si numea sefii de la Vama, domnul Drilea pe relatii din astea personale a vrut sa se intoarca. Nu l-am vrut la Vama si din momentul ala a inceput o revolta personala", a declarat fostul sef al ANAF.

Potrivit Romania TV, in dosarul de complicitate la evaziune fiscala deschis la Brasov pe numele lui Sorin Blejnar apar numele liderilor PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu si Razvan Murgeanu, dar si cel al lui Gheorghe Stefan "Pinalti", primarul municipiului Piatra Neamt. Daca in cazul celor trei lideri de la Bucuresti numele le era pomenit in convorbirile dintre doua persoane, Pinalti intervine el insusi pe langa Blejnar, solicitandu-i implicarea intr-un caz, la Braila.

"G.Stefan: Ce rugaminte aveam la tine... da' eu iti spun sincer, l-am sunat si pe Vladescu de dimineata, ca nu te-am gasit, asta de la Dedeman, care-i din Bacau, aia de la Garda la Braila ... face niste abuzuri, asta zice el, ca-i concurent cu altu', vezi oleaca ce probleme sunt...

S.Blejnar: La... la Bacau?

G.Stefan: Nu Dedeman e din Bacau, intelegi? Dar la Braila are un Dedeman si aia de la Braila de la Garda s-au dus peste el si zice el ca ar face aia niste abuzuri, adica ca nu stiu ce.

S.Blejnar: Bine, ok, sa vad despre ce e vorba.

G.Stefan: Vezi oleaca! Ba, ce aveti cu aia acolo, care e situatia?

S.Blejnar: Am inteles."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Blejnar doasr Brasov, #Sorin Blejnar ANAF, #Sorin Blejnar stenograme , #ANAF