Blejnar poate parasi tara - decizie Curtea de Apel (Video)

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 12:10
2127 citiri
Blejnar poate parasi tara - decizie Curtea de Apel (Video)

Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, poate parasi tara, a decis marti Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

CAB a admis, marti, plangerea formulata de Sorin Blejnar impotriva ordonantei procurorului Directiei Nationale Anticoruptie privind prelungirea interdictiei de a parasi tara.

Decizia CAB nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Procurorii DNA au decis pe 1 aprilie prelungirea cu inca 30 de zile a interdictiei de a parasi tara in cazul lui Blejnar, insa acesta a contestat ordonanta.

Sorin Blejnar nu poate parasi tara - decizie definitiva

Masura preventiva a fost luata in dosarul in care fostul sef ANAF este anchetat pentru infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat cu privire la produse petroliere.

Dosarul "Motorina", in care Blejnar e judecat pentru coruptie, trimis Tribunalului Brasov

El este cercetat in dosarul in care sunt anchetati fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu, omul de afaceri Radu Nemes si alte persoane, acuzatia fiind de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Dragos Rusu, mana dreapta a lui Sorin Blejnar, acuzat de spionaj si inalta tradare (Video)

In 17 iulie 2012, Sorin Blejnar a fost la DNA unde i s-au adus la cunostinta acuzatiile din dosar.

La aceeasi data, DNA preciza ca in perioada mai 2011-iulie 2012 Sorin Blejnar a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...