Blejnar va sesiza Parchetul in legatura cu amenintarile lui Ponta

Marti, 31 Iulie 2012, ora 14:28
3840 citiri
Blejnar va sesiza Parchetul in legatura cu amenintarile lui Ponta
Foto: Digi24

Fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a declarat ca acuzatiile aduse de premierul Victor Ponta la adresa lui nu sunt fondate si ca va sesiza Parchetul General in acest sens, mai ales ca USL doreste musamalizarea unor dosare.

"Vreau sa va spun ca o sa sesizez de indata Parchetul pentru amenintarile din ultimul an de zile din partea lui Ponta si ai altor lideri ai PSD. Nu pot fi incalcate regulile unui stat democratic, premierul nu poate pune presiune pe un fost reprezentat al statului. Voi sesiza Organizatia Internationala de Adminstrarea Taxelor Fiscale, unde ANAF a fost auditor, o sa solicit sprijinul lor si voi aduce la cunostinta toata presiunea care a fost facuta asupra mea", a declarat Sorin Blejnr, in cadrul unei conferinte de presa.

El a mentionat ca o parte dintre liderii USL, in special Ponta, l-au amenintat constant, incercand sa asocieze imaginea lui cu PDL-ul, incercand sa il contureze ca un om corput.

"Sunt convins ca asa cum s-au derulat evenimentele, chiar reuseste, cu sprijinul unor procurori pe care ii are in Parchet, sa imi pateze imaginea. Resping cu fermitate actiunile lui si va pot spune ca aceste amenintari constante, astazi incep sa treaca la fapte reale", a adaugat fostul sef ANAF.

El sustine ca in perioada referendumului s-au amplificat atacurile la adresa lui si a familiei sale.

"Mi-au fost facute dosare penale, in care nu am niciun fel de rol, doar ca am condus ANAF-ul si poate am deranjat ca mi-am facut treaba. Ponta nu ma sperie, nu ma sperie ca e premier si vreau sa il rog sa renunte sa mai pune preiusne pe procurori, nu trebuie sa isi foloseasca finctia pentru acest lucru. In general, dosarele ANAF au vizat intreaga clasa politica, doar ca atunci Ponta si apropiatii lui au facut obiectul unei investigatii. Insa dosarele nu pot fi musamalizate, chiar daca el are prieteni in parchete, care spera sa ajunga la o functie inalta prin intermediul lui", a mai precizat Blejnar.

Acesta a adus in discutie legea 544 cu privirea la transparenta datelor, sustinand ca cunoaste dosarele de la alte institutii si ca o sa le fac publice.

"O sa vedeti cu totii ca noi, ANAF-ul, cu mine in frunte, ne-am facut treaba cu profesionalism, indiferent de imaginea de om corupt care mi-a fost creata, eu sunt integru si onest si pot sta cu verticalitate in fata justitiei. Va intreb, Ponta poate sa stea? Iar daca intr-una dintre zile, Antena 3 dadea breakink news ca sunt perchezitii la mine acasa si nu era adevarat, nu este acest lucru un atac asupra familiei mele? ", s-a intrebat, retoric, Blejnar.

"Sa nu uitam de firma care i-a sponsorizat raliulie lui Ponta, TVA-ul neplatit de Robert Negoita, scurgerea de bani de la Rovinari derulate prin intermediul cabinetului de avocatura a lui Dan Sova", s-a aparat Blejnar.

El a afirmat ca aceste atacuri furibunde din partea lui Ponta la adresa lui au ca scop musamalizrea unor dosare. "Exista dovezi. Nu este cazul sa prezint dovezile intr-o conferinta de presa. Daca nu vor fi luate in considerare de autoritatile statului, vor fi facute publice", a mai spus Blejnar.

Care sunt acuzatiile aduse lui Sorin Blejnar

Premierul Victor Ponta a declarat, saptamana trecuta, ca fosta conducere ANAF a creat un prejudiciu de peste 1,2 miliarde de lei prin protejarea anumitor firme.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, care a fost acuzat de complicitate la evaziune fiscala.

Cei de la DNA au descoperit ca acesta a acordat sprijinul grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist, vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

De asemenea, fostul sef al Fiscului a fost audiat, vineri, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in cazul senatorului Cezar Magureanu, acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Potrivit DIICOT, politicianul isi linistea mereu fiica in legatura cu controalele dese la firmele ginerelui sau, spunand ca va discuta despre acestea cu fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, dar si cu un ministru, probabil, Gheorghe Ialomitianu.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#Sorin Blejnar acuzatii Ponta, #Blejnar sesizare Parchet amenintari Ponta, #Blejnar sesizare Parchet Ponta, #Blejnar acuzatii USL , #ANAF