Mita in vami: Regina nu e Blejnar, e un fost ministru, spune Lincu

Autor: Ana Ilie
Marti, 08 Martie 2011, ora 21:00
7670 citiri
Mita in vami: Regina nu e Blejnar, e un fost ministru, spune Lincu

Liderul sindical Vasile Lincu a declarat, marti, ca "regina" vamilor nu este seful ANAF, Sorin Blejnar.

"Regina nu este Blejnar", a spus Lincu, la Antena3. Desi initial a refuzat sa dea alte indicii, la insistentele moderatorilor liderul sindical a mai spus ca "Regina" ar fi facut parte dintr-un Guvern, in calitate de ministru.

In rest, sindicalistul a refuzat sa mai dea alte detalii in acest caz, precizand ca are dovezi pe care le va prezenta miercuri intr-o conferinta de presa.

Ponta este de parere ca Lincu va dezvalui ca "Regina" este din tabara opusa Elenei Udrea

"Timp de doua saptamani ati auzit de Udrea si Blejnar, acum veti auzi din tabara cealalta. Cine castiga dintre ei imi este absolut indiferent..." a spus presedintele PSD, Victor Ponta, invitat la Antena3.

"Va pot da informatii si am curajul sa o fac. Am mai spus ca, din pacate, Romania in acest moment a ajuns sa fie controlata de un sistem care nu a mai fost din '89 incoace. Au mai existat cazuri de coruptie, dar un sistem care sa controleze tot nu. Acest sistem ne conduce pe noi toti. Nu mai poti sa te angajezi nimic daca nu ai recomandare de la partid", a spus Ponta.

"Batalia este cine sa conduca acest sistem: lupta se duce intre doamna Udrea, domnul Falca de la Arad, domnul Igas de la Arad, domnul Blejnar de la Arad, si domnul Blaga impreuna cu alti domni pe care i-am criticat extrem de vehement, Videanu, Berceanu", a continuat persedintele PSD.

"Problema mea este daca acesti oameni se bat intre ei sau pentru sistem - guvern, procuratura, politie, vami, bani, curtea constitutionala, tot. Pun pariu ca maine o sa aflati ca cineva este cineva din grupul asta. Timp de doua saptamani ati auzit de Udrea si Blejnar, acum veti auzi din tabara cealalta. Cine castiga dintre ei imi este absolut indiferent...Nu-mi iau inapoi faptul ca cel care strange este domul Blejnar si cel care il protejeaza este doamna Udrea", a spus Ponta, incheind: "Pe mine nu ma intereseaza ca va castiga Udrea sau Blaga batalia din PD-L, pe mine ma intereseaza ca ne afecteaza pe toti".

Vasile Lincu ar fi implicat intr-un caz de delapidare de fonduri

Casa liderului sindical de la Pro Lex, Vasile Lincu, a fost perchezitionata marti de politisti. Se pare ca liderul sindical este implicat intr-un caz de delapidare.

Lincu Vasile, Vilnei Florin Ilie si Negoita Voinea sunt urmariti penal intr-un caz de delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si fals intelectual, potrivit unui comunicat al Ministerul Public, remis Ziare.com.

"S-a retinut in fapt ca, in calitate de lideri sindicali in cadrul Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, Lincu Vasile si Vilnei Florin Ilie si-au insusit si au folosit diferite sume de bani, fara aprobarea organelor de conducere si fara descarcare de gestiune. Din cercetari a rezultat ca invinuitul Negoita Voinea a acceptat inregistrarea in contabilitate a operatiunilor fictive si a denaturat veniturile si cheltuielile sindicatului Pro Lex", se mai arata in sursa citata.

Mai mult, au fost incheiate de catre liderii sindicali contracte in numele Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex si a fost consemnata receptia unor bunuri fara justificare in documentele contabile si fara descarcare de gestiune.

"De asemenea, probatoriul administrat a relevat ca au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul 'drepturi de autor' fara indeplinirea conditiilor legale", se mai arata in comunicatul citat.

Vasile Lincu ar fi implicat intr-un caz de delapidare de fonduri, dupa ce alti sindicalisti l-au acuzat ca a administrat banii institutiei, desi nu detinea functia de presedinte.

Liderul sindical a negat acuzatiile, sustinand ca dosarul este legat de problemele pe care le are sindicatul Pro Lex cu un fost lider sindical, Mircea Lupu.

"Sunt niste dosare penale, sunt plangeri ale sindicatului impotriva lui Florin Carnei si Lupu Mircea in conexiune cu un dosar in care acestia ma acuzau ca am administrat sindicatul, presupunand ca eu nu mai sunt lider de sindicat.

(...)Nu stiu de unde au scos suma asta si nu se pune problema de delapidare din partea sindicatului, ci din partea lui Lupu Mircea, care a format un sindicat cu o denumire similara cu a noastra si cu ajutorul unor contabili au delapidat anumite sume", a declarat Vasile Lincu, la Realitatea TV.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Lincu, #vasile lincu regina, #vasile lincu blejnar , #ANAF
Comentarii