Ponta: Fosta conducere ANAF a prejudiciat statul cu peste un miliard de lei

Joi, 26 Iulie 2012, ora 15:25
3384 citiri
Ponta: Fosta conducere ANAF a prejudiciat statul cu peste un miliard de lei
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca fosta conducere ANAF a creat un prejudiciu de peste 1,2 miliarde de lei prin protejarea anumitor firme.

"Actuala conducere ANAF continua sa faca sesizari cu privire la mai multe firme. Voi cere conducerii sa semnaleze imediat organelor de urmarire penala", a spus Ponta.

Premierul a tinut sa-si manifeste satisfactia fata de cercetarile demarate in cazul ANAF.

"Vreau sa salut si sa incurajez eforturile facute de Justitie, privind sanctionarea penala a celor care, in ultimii ani, au prejudiciat grav bugetul statului. Reprezinta un semnal de insanatosire a uneia dintre cele mai importante institutii, ANAF", a spus Victor Ponta.

El a afirmat ca noua conducere ANAF a reusit sa aduca, in ultimele doua luni, un plus de incasari la bugetul statului de 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Mandate de arestare preventiva pentru cei implicati in dosarul de evaziune fiscala

Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis, joi, mandate de arestare pentru 29 de zile si in cazul celui de-al doilea lot din dosarul in care au fost arestati ginerele senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac si afaceristul din Giurgiu Octavian Grecu, zis "Butoane".

Cei retinuti, miercuri, de procurori pentru evaziune fiscala, printre care se afla directorul de achizitii din ANAF, Dan Stroe, afaceristul din Giurgiu Octav Grecu, zis "Butoane", si ginerele senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac, au fost dusi miercuri seara, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare.

Din cauza numarului mare de inculpati, magistratii au decis ca acestia sa fie impartiti in doua loturi. Primul lot, de 20 de persoane, a primit mandate de arestare in noaptea de miercuri spre joi.

In cazul fiicei senatorului Magureanu, Raluca Gazdac, procurorii au decis cercetarea in libertate, tinand cont de faptul ca aceasta este insarcinata. Aceasta a primit insa interdictie de a parasi tara.

Sorin Blejnar, cercetat de evaziune fiscala

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, care a fost acuzat de complicitate la evaziune fiscala.

Cei de la DNA au descoperit ca acesta a acordat sprijinul grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist, vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Oamenii legii sustin ca aceasta retea a provocat un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Victor Ponta ANAF, #Victor Ponta prejudiciu ANAF , #ANAF