Procurorul care l-a interceptat pe Basescu: Presa a facut afirmatii mizerabile la adresa mea

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 10:09
5879 citiri
Procurorul care l-a interceptat pe Basescu: Presa a facut afirmatii mizerabile la adresa mea
Foto: Evenimentul Zilei

Procurorul Marian Drilea de la DIICOT Brasov a ajuns in atentia mass-media dupa ce i-a interceptat conversatiile telefonice ale presedintelui Traian Basescu, in dosarul "Motorina". Stenogramele din acest dosar au fost date pe surse publicitatii.

Acuzat ca a aruncat pe piata steonogramele, procurorul da vina pe presa.

"Punctul meu de vedere este urmatorul, oficial: ca ati castigat aceasta batalie, voi, presa, care in mod mizerabil, a facut niste afirmatii total neadevarate la adresa mea.

Evident ca cei abilitati, CSM, orice institutie din tara asta poate sa cerceteze ca n-am avut nici o legatura cu scoaterea acestor stenograme. Mai mult de atat, majoritatea ziaristilor care m-au contactat sa ma intrebe acest lucru mi-au confirmat ei ca de fapt au formulat cerere la tribunal, in temeiul Legii 544 din 2001 si li s-a aprobat si asa au obtinut aceste stenograme. Lucru foarte usor de verificat de oricine, inclusiv de CSM, si sa se puna capat acestei mizerii ordinare care se tese in jurul meu", a declarat Drilea, in cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei.

Intrebat daca totusi a trimis la instanta stenogramele din dosarul "Motorina", procurorul recunoaste ca a facut acest lucru.

"Da, sunt trimise acolo. Instanta de judecata, dupa parerea mea, trebuia sa aprecieze ce inseamna o cerere in temeiul Legii 544-2001 sau accesul la o sedinta publica de judecata. Putea sa dea voie oricui sa vina in sala de judecata si sa vada cum decurg cercetarile, dar nu sa faca copii de pe dosar", a afirmat Marian Drilea.

Mai mult, procurorul dezminte ca l-ar fi inregistrat pe Traian Basescu, in conversatii purtate cu Sorin Blejnar, seful ANAF de la acea vreme.

Ce vorbea Elena Udrea cu Sorin Blejnar - vezi interceptarea din dosarul "Motorina"

"Nu a fost presedintele Romaniei inregistrat. Autorizatia legal obtinuta a fost data pe Blejnar la vremea aceea. Si nu numai pe el, au fost zeci de persoane. Nici vorba sa fie interceptat presedintele, nici pomeneala de asa ceva. Daca va uitati in dosar, in nota de redare, nici macar nu scrie Traian Basescu, scrie 'discutie cu un barbat'", mai spune Drilea.

Marian Drilea, procurorul brasovean care a instrumentat dosarul "Motorina" si despre care se spune ca ar fi lansat si stenogramele din dosar in presa, a intrat in vizorul CSM. Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat si a inceput o ancheta in cazul stenogramelor in care apare si o discutie a presedintelui Traian Basescu fara legatura cu cazul in sine.

Scandalul interceptarii Basescu - Blejnar. Lege si controverse

Stenograme cu Udrea, Basescu si Blejnar

In respectivele stenograme, datate septembrie 2010, apar mai multe conversatii purtate de Blejnar cu diverse persoane, printre care Elena Udrea sau Traian Basescu, dar si discutii intre Elena Udrea si sotul ei sau intre diversi democrat-liberali, fara o legatura evidenta cu dosarul.

Administratia Prezidentiala a remis in scurt timp un comunicat de presa in care s-a precizat ca subiectul convorbirii purtate de presedinte cu fostul sef al ANAF era recuperarea creantelor Rompetrol de catre Romania. La randul sau, Elena Udrea a explicat, intr-un comunicat, ca dialogul purtat cu Blejnar se referea la ajutoare acordate sinistratilor pe vremea cand era ministru.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#interceptari Basescu procuror Drilea, #Marian Drilea interviu interceptari, #Blejnar interceptari Basescu , #ANAF