Blejnar, arestat preventiv: Cum a scos din banca mita de trei milioane de euro

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 20:12
12786 citiri
Blejnar, arestat preventiv: Cum a scos din banca mita de trei milioane de euro

Fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar, acuzat de trafic de influenta si arestat preventiv pentru 30 de zile, a folosit cinci firme de tip fantoma pentru a scoate din banca cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mita, sustin procurorii DNA.

In referatul cu propunere de arestare preventiva procurorii arata ca dupa ce a primit 13.172.520 de lei de la o firma care a incheiat doua contracte cu ANAF (suma fiind 20% din valoarea celor doua contracte), Blejnar a folosit mai multe firme fantoma, detinute cu precadere de cetateni arabi, care au facut tranzactii de tip evazionist, pentru a scoate banii din banca.

"Din raport mai rezulta ca suma de 13.172.520 de lei, reprezentand un procent de 20,46% din valoarea totala achitata de ANAF, in virtutea celor doua contracte, a fost redirectionata prin conturile bancare ale unor firme folosite in efectuarea de tranzactii de tip evazionist, in virtutea unor documente fiscale cu un continut nereal, scopul final al acestor procedee si manopere fiind acela de a retrage sumele de bani in numerar, in acest sens fiind folosit un lant de societati comerciale tip fantoma, toate din Bucuresti, ai caror asociati, de regula, sunt cetateni arabi, in anumite cazuri acestia fiind cooptati in firma dupa data redirectionarii sau retragerii sumelor de bani in cauza", se arata in referatul cu propunere de arestare preventiva.

Documentul citat precizeaza ca fostul presedinte al ANAF a intervenit pentru ca o firma sa primeasca, in octombrie 2011, doua contracte cu institutia pe care Blejnar o conducea, respectiv un contract cu valoarea de 36.297.280 de lei din care Blejnar ar fi primit 7.266.400 de lei si un contract cu valoarea de 28.066.780 de lei din care fostul sef al ANAF ar fi primit suma de 5.906.120 de lei.

Banii ar fi fost virati prin intermediul unei firme subcontractoare catre o societate de tip fantoma.

Luni, procurorii DNA l-au retinut pe Blejnar pentru 24 de ore, iar marti seara Tribunalul Prahova a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Citeste si:
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a salutat miercuri, 19 ianuarie, decizia președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul țării noastre. ”Salut decizia...
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a plecat în concediu în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat miercuri...
Comentarii
Cronos
rank 3
Noroc ca avem cele mai multe servicii de panda si paza din Europa