DNA, acasa la Sorin Blejnar (Video)

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 11:57
5086 citiri
DNA, acasa la Sorin Blejnar (Video)
Foto: Arhiva

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au facut, miercuri, o noua vizita fostului sef al Fiscului Sorin Blejnar.

Daca televiziunile de stiri au anuntat ca ar avea loc perchezitii in legatura cu dosarul evaziunii fiscale in care fostul sef al Fiscului este implicat, acesta a negat.

Fostul sef al Vamilor a primit interdictie de a parasi tara

Blejnar spune ca, de fapt, a primit o citatie sa se prezinte saptamana viitoare la DNA. Citatia a fost luata de catre sotia lui.

"Nu s-a efectuat niciun fel de perchezitii. Exclus. Nu am niciun fel de implicare in acest dosar. (...) Nu am citit citatia, m-a sunat sotia sa-mi spuna. Sotia mea n-are nicio calitate in acest dosar, doar era acasa cand au venit procurorii (...) Ah, nu am niciun fel de temere. Ma voi duce acolo, la ora stabilia", a adaugat Blejnar.

In cadrul unei alte interventii telefonice, la Romania TV, Blejnar a subliniat ca dupa ce se va prezenta la DNA si le va explica cum stau lucrurile, anchetatorii vor ajunge la concluzia ca acuzatiile ce i se aduc sunt nefondate.

Procurorii anticoruptie ar fi dispus printr-o ordonanta data in dosarul 54/2011 punerea sub invinuire a fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, a fostului sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, a fostului sef al SIPI Constanta Dan Florin Secareanu, si a fostului sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta.

Unul dintre avocatii din acest caz a spus, recent, ca cei patru sunt cercetati pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, toata investigatia pornind de la omul de afaceri Radu Nemes.

Concret, prin firmele pe care le controla Radu Nemes, sotia sa si concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumita calitate, iar dupa intrarea in tara acestia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioara.

Fostul sef de cabinet al lui Blejnar, mandat de arestare in lipsa

Sursa citata precizeaza ca prin aceasta procedura ilegala s-a urmarit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere, in timp ce ele erau vandute in realitate pe piata neagra la o suma mult mai mare. In acest fel a aparut evaziunea fiscala cercetata de procurorii anticoruptie.

Procurorii DNA au emis, in total, 11 ordonante de retinere in dosarul de evaziune fiscala, printre care pentru fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, si au cerut, marti, instantei Curtii de Apel Bucuresti arestarea lor preventiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#DNA perchezitii acasa Sorin Blejnar, #DNA perchezitii locuinta Sorin Blejnar, #Sorin Blejnar evaziune fiscala , #DNA