Sorin Blejnar a fost trimis in judecata in dosarul "Motorina"

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 18:12
1940 citiri
Sorin Blejnar a fost trimis in judecata in dosarul "Motorina"

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Brasov in dosarul "Motorina", primul termen de judecata fiind stabilit pentru data de 10 octombrie, la Tribunalul Brasov.

Blejnar este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si fostul sau adjunct Codrut Marta sunt cercetati pentru ca ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei, reprezentand TVA, si peste 10,8 milioane de lei, reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei. Gruparea infractionala cumpara motorina fara sa plateasca accizele, declarand ca aceasta va fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, motorina era revanduta prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali.

Alaturi de Blejnar si de fostul sau sef de cabinet Codrut Marta, in dosar mai sunt acuzate alte 16 persoane, printre care se numara si fostul deputat de Brasov Vasile Bran, dar si sase societati comerciale.

In urma cu doua saptamani, Blejnar a fost chemat la Brasov pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, acesta petrecand trei zile in birourile procurorilor brasoveni. El a sustinut in permanenta ca nu are nici o implicare in acest caz.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...