Sorin Blejnar are interdictie de a parasi tara (Video)

Marti, 17 Iulie 2012, ora 11:49
2811 citiri
Sorin Blejnar are interdictie de a parasi tara (Video)
Foto: B1 TV

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a primit, marti dimineata, interdictie de a parasi tara, timp de 30 de zile, dupa ce a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie. Acesta trebuie sa predea Serviciului Arme din Politia Capitalei armele si munitia aferenta lor pe care le detine.

Blejnar nu a facut declaratii, atunci cand a plecat din sediul DNA, sustinand numai ca nu stie nimic in legatura cu dosarul in care este acuzat de complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.

"Am dat o declaratie in care am prezentat tot ce stiu despre situatie, adica nimic", a spus Blejnar, atunci cand a iesit de la discutia cu procurorii.

Sorin Blejnar, audiat la DNA - UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar, pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, exista indicii ca in perioada mai 2011 - iulie 2012, "invinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare".

In acelasi dosar mai sunt cercetati si fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, pentru o evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu si alte sapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, in timp ce fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) Viorel Comanita si alte doua persoane au primit interdictie de a parasi tara.

Totodata, instanta a emis mandate de arestare in lipsa pentru fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, Radu si Dana Nemes, Ovidiu Ioan Moldovan si Mihai Gulea, in timp ce Stefan Puscasu a primit interdictie de a parasi tara. Cei sase sunt urmariti penal in acest dosar si, pentru ca nu au fost gasiti, procurorii anticoruptie au cerut arestarea lor in lipsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Blejnar interdictie parasi tara, #Blejnar DNA ancheta, #Blenjar acuzat evaziune fiscala , #DNA