Ziare.com

Sorin Blejnar, la DNA: Le-am dat procurorilor documente pentru un dosar

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 20:56

   

Sorin Blejnar, la DNA: Le-am dat procurorilor documente pentru un dosar
Fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar, trimis in judecata in dosarul evaziunii fiscale cu produse petroliere, a venit, miercuri, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca le-a dat procurorilor mai multe documente care ar putea sa fie folosite intr-o ancheta a acestora.

Sorin Blejnar a precizat ca a intrat recent in posesia acestor documente, despre care cunostea ca pot fi folositoarea anchetatorilor Directiei Nationale Anticoruptie, astfel ca s-a prezentat miercuri pentru a le preda.

Intrebat daca a obtinut documentele dupa ce a plecat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Blejnar a spus doar ca le are de putin timp si acestea ar fi necesare anchetatorilor intr-o cauza penala pe care o instrumenteaza.

De asemenea, la intrebarea daca mai stie ceva de Codrut Marta, Blejnar nu a dat niciun raspuns, aratand doar ca documentele pe care le-a dus la DNA au fost lasate anchetatorilor pe baza unui proces-verbal de predare.

Fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala

In iulie, Sorin Blejnar si sotii Radu si Diana Nemes au fost trimisi in judecata, pentru fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro, cercetarile in cazul lui Codrut Marta fiind continuate intr-un alt dosar.

Blejnar este acuzat de complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii).

In acelasi dosar sunt judecati, printre altii, Viorel Comanita, fost director la Autoritatea Nationala a Vamilor si Florin Dan Secareanu, ofiter de politie in cadrul MAI - Directia Generale de Informatii si Protectie Interna.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1620 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor