Cartu, despre demisia de la Steaua: O decizie de bun simt

Joi, 12 Mai 2011, ora 13:09
1463 citiri
Cartu, despre demisia de la Steaua: O decizie de bun simt

Sorin Cartu, fostul antrenor al Stelei, crede decizia sa de a parasi echipa din Ghencea a fost una de bun simt, insa provocata de numarul mic de puncte stranse de "ros-albastri" in clasament.

"Sorinaccio" mai spune ca a incercat sa imprime un stil de joc placut, ofensiv, insa nu a avut jucatori care sa faca diferenta in apropierea careului advers.

"Mie mi-a fost drag sa antrenez Steaua pentru ca am tinut cu Steaua cand eram mic, pana la 16 ani, cand am mers la tineretul Universitatii. Eu am incercat la Steaua sa aduc ceva din stilul de joc cu care se obisnuise publicul din Ghencea. Nu am mizat pe degajarea lui Tatarusanu. Am incercat sa aduc mingea in 16m, dar de acolo intervin alte criterii si calitati.

Eu am vrut un joc combinativ. Intotdeauna antrenorul se exprima prin ceea ce fac jucatorii in teren si ce jucatori are la dispozitie. La meciul cu Rapid am avut la dispozitie doar 3 atacanti: Dica, Onofras si Maicon. Trebuie sa te adaptezi ca antrenor la aceasta situatie si sa scoti cat de mult poti. Mi-a lipsit putina sansa pentru ca toate meciuril pe care le-am avut cu primele 5 echipe le-am dominat si am luat foarte putine puncte: 0-0 cu Timisoara, 1-1 cu Vaslui si niciun punct cu Dinamo si Rapid. Mi s-a parut o decizie de bun simt a unui antrenor.

Am castigat putine puncte si a trebuit sa plec. Niciodata nu s-a luat in calcul Europa League sau finala Cupei. Toata strategia pe care am facut-o a fost pentru 3 puncte si primele doua locuri in campionat. Nu am mers niciodata la mica ciupeala. Am jucat mereu sa castigam. Au fost meciuri in care am jucat chiar si cu 4 atacanti pentru ca 11-12 puncte erau un handicap foarte mare. Campionatul romanesc este un campionat influentabil si de aceea clasamentele sunt mereu influentate. Vreau sa il felicit pe Dica pentru discutia pe care am avut-o intre patru ochi. A platit exact cum trebuia pentru un jucator tratat nedrept", a declarat Sorin Cartu la Sport.ro.

Sorin Cartu a demisionat dupa ce Steaua a fost invinsa pe teren propriu de rivala Rapid, in etapa cu numarul 31 din Liga 1. In locul sau, finantatorul Gigi Becali l-a adus pe Cosmin Olaroiu.

M.D.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#cartu demisie Steaua, #Sorin Cartu antrenor Steaua , #Steaua