Ministrul Educatiei, despre examenele nationale in pandemie: Stacheta trebuie coborata inteligent in acest an

Joi, 25 Februarie 2021, ora 22:29
2467 citiri
Ministrul Educatiei, despre examenele nationale in pandemie: Stacheta trebuie coborata inteligent in acest an
Ministrul Sorin Cimpeanu. Foto: gov.ro

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat, joi seara, ca programa pentru examenele nationale va trebui sa fie adaptata specificului acestui an iar stacheta "trebuie coborata inteligent".

"Programa de examen este adaptata specificului acestui an. Daca nu recunoastem ca acest an a fost altfel decat ceilalti ani, inseamna ca negam realitatea. Am pastrat datele de examen, am pastrat prezenta fizica la examen, nu putem sa le cerem elevilor sa fie verificati ca si cum procesul de predare-invatare n-ar fi suferit nicio influenta pe parcursul pandemiei.

Deci aceasta stacheta, o spun cu subiect si predicat, trebuie coborata inteligent in acest an. Partea de adaptare a materiei de examen s-a facut de catre colective de specialisti, s-a evitat extragerea unei anumite portiuni, ultimele doua luni, ultimele cinci luni, sase luni, si s-a incercat extragerea unor notiuni care au fost considerate cu un grad de relevanta mai scazut", a declarat Sorin Cimpeanu, intr-o emisiune la Digi 24.

Au fost publicate testele de antrenament pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2021. Cand au loc simularile

El s-a referit si la programa de examene in general, care ar trebui adaptata pentru a tine cont de nevoile de educatie ale elevilor si de intentiile pe care le au in urmarea invatamantului universitar.

Ministrul Educatiei spune ca examenele nationale vor fi modificate daca nu se poate reveni la invatamantul clasic

"Ar trebui sa fie mult mai flexibila aceasta programa, pentru a putea fi adaptata aspiratiilor fiecarui elev. (...) Sa eliminam aceasta ipocrizie, cei care stiu ca vor da examen de admitere in universitati din tara sau din strainatate la anumite materii se vor concentra pe acele materii. Sa ii lasam sa atinga performanta pe acele materii, adica sa avem un curriculum mai flexibil, la asta lucram acum", a afirmat Sorin Cimpeanu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Există viață fără Cristina Neagu și Crina Pintea? Pentru ce meciuri se pregătește naționala
Există viață fără Cristina Neagu și Crina Pintea? Pentru ce meciuri se pregătește naționala
Naţionala de handbal feminin a României are programată sâmbătă, la Bistriţa, reunirea în vederea disputării meciului cu Croaţia, al treilea din preliminariile CE2024. Este prima acţiune...
Jucător de națională, condamnat la închisoare după ce i-a spart capul unui bărbat cu o piatră
Jucător de națională, condamnat la închisoare după ce i-a spart capul unui bărbat cu o piatră
Internaţionalul marocan Ilias Chair, aflat sub contract cu gruparea Queens Park Rangers, a fost condamnat vineri de tribunalul penal din Anvers la doi ani de închisoare, din care jumătate cu...
#examene, #nationala, #evaluare, #bacalaureat, #pandemie, #ministru , #ministrul Educatiei