Ministrul Educatiei, intrebat de scandalul plagiatului lui Oprea: Nu discutam probleme personale

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 10:57
2454 citiri
Ministrul Educatiei, intrebat de scandalul plagiatului lui Oprea: Nu discutam probleme personale

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, membru al ALDE, formatiune care face parte din coalitia de guvernare, considera scandalul de plagiat al carui protagonist este vicepremierul Gabriel Oprea si in care sunt implicati mai multi dintre doctoranzii sai, este doar o "problema personala" a ministrului de Interne.

Intrebat duminica seara, intr-o emisiune difuzata de postul Digi24, daca a discutat cu vicepremierul Gabriel Oprea problema acuzatiilor de plagiat in privinta doctoratului sau, Sorin Cimpeanu a negat.

"Nu discutam probleme de nivel personal. Din 2000 pana in prezent s-au sutinut 55.600 de teze de doctorat. Nu cred ca putem discuta personal fiecare situatie. Comitetul National de Etica este structura abilitata sa se pronunte in acest sens", a explicat acesta.

Zeci de personalitati de marca din domeniul culturii si cercetarii au lansat un apel la solidaritate catre toti cei care si-au obtinut titlul de doctor prin munca cinstita si l-au invitat pe presedintele Klaus Iohannis sa adopte o pozitie publica fata de scandalul de plagiat in care este implicat Gabriel Oprea, fara efect pana in acest moment.

Printre cei peste 60 de semnatari ai apelului se numara Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, Lucian Boia, Andrei Cornea, Ioan Stanomir, Mircea Dumitru, Adrian Papahagi, Dan Grigore, Andrei Oisteanu sau Daniel Vighi.

Zeci de intelectuali ii cer lui Iohannis sa ia atitudine: Romania lucrului bine facut nu poate fi slujita de plagiatori

Vicepremierul Gabriel Oprea este acuzat ca si-a plagiat teza de doctorat in baza careia a devenit si conducator de doctorat. Presedintele Comisiei de Etica din Universitatea Bucuresti, Marian Popescu, a prezentat saptamana trecuta dovezile in baza carora Gabriel Oprea este acuzat de plagiat, in schimb, Consiliul National de Etica, subordonat Ministerului Educatiei si singurul abilitat sa dea decizii in cazul demnitarilor, a hotarat ca teza de doctorat a premierului ar fi o lucrare originala.

Plagiatul, atentat la cultura nationala si amenintare pentru Romania - Interviu

Mass-media a prezentat dovezi conform carora mai multi doctoranzi ai lui Gabriel Oprea si-ar fi plagiat tezele la randul lor. Este vorba despre primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, secretar general al UNPR, avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, si fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara.

Florian Colceag, despre plagiat: Unii cred ca daca ajung sefi sunt mai destepti. Nu e adevarat

C.B.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...