Sorin Cimpeanu: "Directia juridica din minister va da un raspuns in cazul procurorului Codrut Olaru"

Miercuri, 16 Iunie 2021, ora 21:53

   

Sorin Cimpeanu: "Directia juridica din minister va da un raspuns in cazul procurorului Codrut Olaru"
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a afirmat, miercuri, ca nu are calitatea de a se implica in emiterea avizului Directiei Juridice in ceea ce priveste plagiatul din teza de doctorat a procurorului Codrut Olaru.

Sorin Cimpeanu a fost intrebat, miercuri, despre solicitarea Ligii Studentilor din Iasi referitoare la emiterea de urgenta a avizului Directiei Juridice in ceea ce priveste "plagiatul grosier" din teza de doctorat a procurorului Codrut Olaru si a afirmat:

"Un ministru nu are posibilitatea sa se implice in impunerea unui aviz de legalitate si, daca ar face-o, cred ca ar fi un abuz. In cazul meu nu am nici competentele si nici dorinta sa ma amestec peste Directia Generala Juridica a ministerului care este indreptatita sa acorde avizul de legalitate. Isi asuma emiterea avizului de legalitate sau de nelegalitate".

Ministrul a precizat ca tot ce a putut face din functia de ministru a facut deja. "Tot ceea ce am putut sa fac am cerut celeritate si sunt convins ca astazi sau mne vom avea un aviz pe speta in cauza", a mai afirmat ministrul.

Intrebat si despre situatia altor plagiate care ar apartine unor persoane cuoscute, Cimpeanu a afirmat: "Inginerul din ministrul Educatiei se va implica puternic in rezolvarea acestor probleme din justitie. Evident ca nu. Ce este in dreptul ministrului Educatiei am facut".Liga Studentilor Iasi solicita Ministerului Educatiei emiterea de urgenta a avizului Directiei Juridice in ceea ce priveste "plagiatul grosier" din teza de doctorat a procurorului Codrut Olaru, membru CSM, si condamna ferm Ministerul, pe care il acuza ca acopera cazurile de plagiat in tezele de doctorat ale unor persoane cu functii inalte de conducere analizate de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

In ianuarie 2018, jurnalista de investigatii Emilia Sercan publica in PressOne o analiza asupra cartii "Particularitatile criminalitatii organizate in Romania", publicata la Editura Hamangiu in 2014, bazata pe teza de doctorat cu acelasi nume, sustinuta cu un an inainte la Facultatea de Drept a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, sub coordonarea lui Tudorel Toader. Sercan aratase cum Olaru si-a plagiat intreaga teza, din cateva carti, articole si un referat on-line.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2141 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
hello
rank 5
Directia juridica din ministerul educatiei nu are atributii in cazul
plagiatelor! Doar CNATDCU are aceste atributii si acesta si-a facut datoria, dar ministrul cimpeanu nu vrea sa dea decizia de plagiat (care ii revine lui la recomnadarea CNATDCU), iar prin tertipuri ilegale directia juridica incearca sa afirme ca decizia CNATDCU de plagiat in cazul Codrut Olaru nu este legala... Ce experti sunt aceia din directia juridica care nu cunosc sau vor sa stalceasca aplicarea legilor? Ce increngatura mafiota este acolo intre procurori, judecatori, ministri si ajutori de bagatori de seama din directia juridica? Acesti tipi de la juridic au terminat probabil vreo "privata" sau au urmat cursurile lui tuDOREL...
cartophil
rank 5
Cimpeanu este un ciumat stacojiu, care conduce Ministerul
Invatamantului inca din 2014. El a plecat de acolo la un moment dat, dar si-a lasat in loc un alt ciumete stacojiu, care este secretar de stat la invatamant superior de o gramada de ani, indiferent de cine e prim ministru sau ministrul invatamantului si care, de facto, a condus acest minister pana a revenit Cimpeanu. Dar se pare ca marele USL exista si asa, a ajuns Cimpeanu din nou ministrul invatamantului. Pe de alta parte e clar un pas inainte numirea lui Cimpeanu fata de educatoarea aia penibila care nu intelegea pe ce lume se afla si l-a schimbat din functie pe directorul de la laserul din Magurele cu un ciumete galben, motiv pentru care UE ne-a zvarlit din ELI-NP si 300 de milioane de E s-au dus pe apa sambetei.
alfabeta
rank 5
Comisia CNATDCU care nu decis in cazul reclamatiilor respective...
...trebuie desfiintata.
In caz contra trebuie desfiintat intregul Consiliu CNATDCU,
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor