Ministrul Educatiei spune ca luna de vacanta a fost solicitata de Ministerul Sanatatii. "Deocamdata sunt propuneri"

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 16:44
2517 citiri
Ministrul Educatiei spune ca luna de vacanta a fost solicitata de Ministerul Sanatatii. "Deocamdata sunt propuneri"
Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei FOTO: Inquam

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat la Digi24 ca cererea privind vacanta de primavara de o luna a fost facuta de Ministerul Sanatatii si ca deocamdata sunt doar propuneri discutate, nefiind semnat oficial niciun ordin de modificare a structurii anului scolar.

Joi, la ora 10.00 vor avea loc discutii in comisia de dialog social.

Ministrul a adaugat ca intentia a fost de a se crea o punte intre cele doua vacante prevazute pentru aprilie, care se suprapuneau pe o perioada de varf epidemiologic, anuntata de specialistii din sanatate.

"Aceasta luna de vacanta a fost solicitata expres de MS, puternic fundamentata pe criterii epidemiologice. Oricum scolile nu ar fi putut ramane deschise in aprilie", a afirmat Cimpeanu.

El spune ca a fost o varianta propusa de Ministerul Educatiei, conform legii starii de alerta, dar ca nu e singura.

"Daca sunt variante mai bune in interesul elevilor, Ministerul Educatiei nu se incapataneaza ca ar detine cea mai buna varianta. Asteptam propuneri constructive in interesul elevilor din partea partenerilor de dialog. Suntem datori sa identificam cele mai bune solutii chiar daca dor.

Nu cred ca cineva a anuntat ca a semnat ordinul de ministru. Am spus ca asta e varianta propusa de Ministerul Educatiei, ordinul va fi semnat abia dupa consultari. Joi, la ora 10.00 vom avea comisia de dialog social, vedem cu ce propuneri se vine. Vom avea concluzii si abia dupa aceea un ordin de ministru. Rezultatul va fi in interesul elevilor", a subliniat ministrul.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat marti ca vacanta de primavara va fi prelungita si ca va dura din data de 2 aprilie pana in 4 mai. Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, insa Evaluarea Nationala se va decala si va avea loc in perioada 5-8 iulie. Ulterior, la Antena 3, ministrul a precizat ca actualul an scolar se va incheia in 2 iulie, in loc de 18 iunie, cum era programat initial.

Consiliul National al Elevilor a apreciat ca decalarea Evaluarii Nationale si cresterea duratei vacantei de Paste la aproape o luna va conduce la aparitia unei rupturi in procesul educational si in ritmul de invatare al fiecarui elev, fapt ce va avea consecinte dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele nationale. De asemenea, dezaproba decizia Ministerului Educatiei ca scolile sa ramana deschise si dupa depasirea pragului de incidenta a cazurilor de COVID-19 de 6 la o mie de locuitori si reclama lipsa de consultare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

„E ceva fundamental în neregulă cu el”. Un fost șef al spionajului britanic vorbește despre strea în care se află Putin
„E ceva fundamental în neregulă cu el”. Un fost șef al spionajului britanic vorbește despre strea în care se află Putin
Fostul șef al serviciilor secrete britanice MI6 (între 1996-2004), Richard Dearlove, sugerează că dictatorul rus Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, are „ceva fundamental în...
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Marcel Ciolacu anunță deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern de joi, 22 februarie, că a decis să deblocheze peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale. Decizia, spune...
#ministru, #educatie, #cimpeanu, #vacanta, #sanatate , #ministrul Educatiei