Sorin Cimpeanu: O noua lege a Educatiei este necesara

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 17:11

   

Sorin Cimpeanu: O noua lege a Educatiei este necesara
Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu, a declarat vineri, la preluarea portofoliului, ca este necesara o noua lege a Educatiei.

"O noua lege a Educatiei este necesara. Legea 1/2011 a fost amendata pentru a i se asigura coerenta, cat si posibilitatea aplicarii prevederilor ei prin trei ordonante de urgenta. In sistemul de invatamant superior si nu numai s-a consolidat ideea necesitatii unei noi legi a Educatiei, care sa fie rezultatul unei dezbateri publice in Parlament cu toti cei implicati", a aratat Sorin Cimpeanu.

El a spus ca sunt multe lucruri care trebuie pastrate din actuala lege si nu doreste o bulversare a sistemului, dar sunt si multe lucruri care trebuie puse intr-o logica fireasca, intr-o coerenta cu realitatile din domeniul Educatiei si Cercetarii.

"Tot ce pot sa va spun este ca voi face tot ce sta in putinta Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru a initia acest proces", a declarat noul ministru.

El si-a aratat satisfactia ca au fost luate in calcul de Guvern cresterile de 5% din luna martie si cresterile de 5% din luna septembrie pentru personalul didactic si didactic auxiliar.

"Dupa aprobarea bugetului, printr-o buna cooperare cu Ministerul Muncii si cu Ministerul Finantelor sunt convins ca vom identifica solutia prin care personalul nedidactic va putea sa primeasca sporuri intre 0 si 30%. Spun 'intre 0%' pentru ca nu tot personalul nedidactic are salarii mici, sa reusim o normalizare a nivelurilor nesalariale pentru personalul nedidactic. Vom sustine foarte mult acest lucru in raporturile cu Ministerul de Finante si Ministerul Muncii", a afirmat Cimpeanu.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de2645 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
silvia_h
rank 5
Sigur ca se impune o noua lege a Educatiei, dar nu facuta de voi,
... PSD-istii semidocti, cu doctorate copiate. Voi, PSD-istii ar fi bine sa va gasiti de munca pe vreun santier sau la sapat canale pentru ca pregatirea pe care o aveti si care se oglindeste in vocabularul vostru, in comportament, in atitudinea adoptata in anumite situatii, va recomanda pentru muncă necalificata.
silvia_h
rank 5
Iată, spre ştiinţă: in Guvernul Ponta sunt 14 ministri cu titluri de
..." doctori"... iar in parlament sint 180 de parlamentari cu titluri de "doctori". Si asta se intamplă intr-o tara in care populatia majoritara este semianalfabeta si abandonul scolar este la ordinea zilei; intr-o tara in care politicienii manifesta un profund dispret fara de invatatura, educatie, scoala, dar se folosesc de avantajele scolii. Păi, lunar se oferă spor la salariu pentru acest titlu. Oare stie cineva să ne spună numai acesti politicieni cat fura lunar din bugetul statului ca spor pentru titlu cumpărat?...
silvia_h
rank 5
După sărbători trebuie sa se intample ceva care sa scoata PSD de la
... guvernare pentru ca majoritatea romanilor de asta l-au votat pe Iohannis - sa scape tara de PSD - si nu din convingere.
tata
rank 5
Pt inceput
Marite salariile,ca ne pleca oamenii la cules de capsuni...ca s-a ajuns ca lectiile de franceza... la unele sate sa fie tinute de sectorist,seful CAP,ce mai e pina la femeia de servici....daca nu o pleca si ea...la capsuni...Incepeti de jos....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor