Tudor Chirila, Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, protest in Piata Victoriei fata de numirea lui Sorin Cimpeanu la Educatie

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 17:02

   

Tudor Chirila, Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, protest in Piata Victoriei fata de numirea lui Sorin Cimpeanu la Educatie
Tudor Chirila, alaturi de fondatoarele "Daruieste Viata" Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu au protestat in Piata Vctoriei impotriva numirii lui Sorin Cimpeanu la Ministerul Educatiei.


Amintim ca aproximativ 30 de organizatii si miscari civice, alaturi de profesori si asociatii ale elevilor si studentilor, atrag atentia liderilor partidelor care formeaza noua coalitie parlamentara si de guvernare, asupra posibilei desemnari a senatorul PNL, Sorin Cimpeanu, la conducerea Ministerului Educatiei.

"Din pacate, printre numele vehiculate pentru pozitia de ministru al Educatiei sunt persoane care au dat deja masura unei capacitati de viziune si organizare limitata in functia respectiva. Atragem in mod special atentia asupra posibilei desemnari a domnului Sorin Cimpeanu pentru pozitia de Ministru al Educatiei.

Consideram ca masurile implementate in mandatul anterior al acestuia, in Guvernul Victor Ponta (printre care OUG 94/2014, care permitea plagiatorilor sa renunte la titluri fara a mai suporta consecintele) si ca presedinte al Consiliului National al Rectorilor (dintre care amintim doar Asocierea cu Alexandru Cumpanasu), dar si problemele de integritate (trecerea prin mai multe partide cu scopul obtinerii unor functii si apartenenta la Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), infiintata de Gabriel Oprea impreuna cu George Maior) nu corespund standardelor pe care le impune o viziune reformatoare autentica," se arata intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI:

Ce avere are ministrul avizat al Educatiei, Sorin Cimpeanu: apartament, vila si trei masini
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7091 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
lia_stoenescu
rank 5
Nici eu nu am inteles ce ati facut cu Educatia!
Poate domnul Sorin Campeanu sa fie potrivit pentru domeniul universitar, unde are expertiza, dar ABSOLUT NIMIC nu-l califica pentru a conduce, cu mana ferma si ochi vizionar, preuniversitarul, adica acel segment de varsta din viata tinerilor nostri care le asigura lor fundamentul pentru viata si noua fundamentul pentru viitor.

Este esential ca preuniversitarul sa fie competent si vizionar gestionat, el cuprinde doua praguri esentiale ale devenirii copiilor si tinerilor nostri: admiterea la liceu (Evaluarea Nationala) si bacalauretul.

Cu politruci, invatamantul romanesc nu se va desprinde din schematismul si experimentul pe banda rulanta practicate, in virtutea inertiei, timp de 31 de ani, fara o viziune unitara strategica, de ansamblu, si fara fisuri pe termen lung.

Din primavara, de la inceputurile pandemiei, invatamantul romanesc sufera. Nu va amagiti ca merge inainte, pentru ca incropelile intervenite ad hoc nu pot tine locul unei constructii durabile, pe care am fi avut timp sa o pregaim 31 de ani, dar n-am facut-o. Nu s-a vrut, sistematic. Pentru ca nu s-a dorit depasirea unui anumit prag de ignoranta si, deci, independenta totala a omului fata de om. Pentru ca ignoranta, frica, dependenta au fost intotdeauna benefice acelora care in realitate nu dau doi bani pe drepturile si libertatile omului. Doar pe drepturile si libertatile lor personale.

Vedeti cum arata sistemul de Educatie al unei tari si imediat veti putea trage concluzii cu privire la gravele de tot soiul derapaje care se manifesta la nivelul societatii respective.

Pentru invatamantul romanesc, pentru Educatia romaneasca, trebuie stopat stadiul carpelilor, al pasarii de la Ana la Caiafa.

Monica Anisie, in capul careia s-au spart toate oalele covidioate ale superficialitatii cu care a fost tratat invatamanul postdecembrist, a avut ghinionul sa trebuiasca sa gestioneze acest minister in cea mai crunta perioada a lui. Este total iresponsabil sa fie gasia ea vinovata de serviciu.

Daca s-ar fi inceput o reformare reala a invatamantului cu multi ani in urma, in anul acesta de pandemie am fi avut ocazia sa incepem sa culegem rezultatele.

Cu intristare v-o spun, dar, decat experimentele din ultimii multi ani... exceptie facand perioada Daniel Funeriu si poate a lui Mircea Miclea... restul au facut mult mai mult rau decat bine. Pentru ca ne-au viciat viitorul.

Sincer, daca regret ceva din oferta AUR... il regret pe Florin Colceag pentru conducerea Educatiei. Am fi avut ocazia sa vedem o cu totul altfel de abordare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor