Ziare.com

Cine este Sorin Cimpeanu, desemnat de Iohannis premier interimar

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 15:59

   

Cine este Sorin Cimpeanu, desemnat de Iohannis premier interimar
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, desemnat premier interimar de catre presedintele Klaus Iohannis, este din 2012 rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedinte al Consiliului National al Rectorilor, condus anterior de Ecaterina Andronescu.

Sorin Cimpeanu, in varsta de 47 de ani, ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice din decembrie 2014, a absolvit Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), in anul 1991. In anul 2000, el a obtinut diploma de doctor la aceeasi institutie de invatamant superior.

De asemenea, el are mai multe calificari profesionale, intre care un certificat de absolvire a unui curs de comunicare manageriala in structurile publice si private, acordat, in 2011, de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - Facultatea de Comunicare si Relatii Publice "David Ogilvy", un certificat pregatire in tehnologia educatiei la distanta / Formare experti evaluator externi, acordat, in 2010, de ARACIS, dar si un certificat de atestare a competentelor profesionale, la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", Colegiul National de Informatii, din anul 2013, precum si un certificat formare in domeniul implementarii standardelor de mediu, acordat de Institutul Superior de Agricultura din Lille, Franta.

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Dupa finalizarea studiilor universitare, in perioada 1991-1992, Sorin Cimpeanu a lucrat ca inginer proiectant, la Institutul de Studii si Proiectari pentru Imbunatatiri Funciare (ISPIF), ulterior, pana in 1999, a fost coordonator la Centrul Experimental Peris - Ilfov al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, iar din 2000 pana in 2003 a indeplinit functia de expert coordonator la Ministerul Educatiei si Cercetarii - Centrul National pentru Programul european Leonardo da Vinci.

Sorin Cimpeanu, primele declaratii in calitate de premier interimar: Sunt onorat. Romania ramane stabila

Un an mai tarziu, Cimpeanu a fost numit expert coordonator in Ministerul Educatiei si Cercetarii - Agentia Nationala pentru parteneriatul univesitatilor cu mediul economico - social (APART), iar intre 2005 si 2008 a fost director Irrifrance Roumanie. Intre 2004 si 2008 a detinut functia de prodecan al Universitatii Agronomice - Facultatea de Imbunatatiri Funciare, unde, incepand din 1992, a detinut toate functiile didactice, de la cea de preparator pana la cea de profesor.

In perioada 2008 - 2012, el a fost decan al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, iar in prezent ocupa functia de rector al USAMVB.

Ministrul Educatiei, intrebat de scandalul plagiatului lui Oprea: Nu discutam probleme personale

Din iulie 2013, este presedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania, condus anterior de Ecaterina Andronescu.

De asemenea, Cimpeanu este, din 2012, membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti" si secretar general al Consiliului National de Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar din 2013, presedinte al Consiliul National al Rectorilor din Romania.

Sorin Cimpeanu a scris peste 80 de articole stiintifice si 11 carti de specialitate/manuale universitare, participand in 60 proiecte in calitate de membru in colectiv sau expert consultant, din care trei proiecte internationale.

El a primit distinctia "Doctor Honoris Causa", acordata de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, in anul 2014; medalia "Meritul pentru Invatamant", acordata in anul 2004 de catre Presedintia Romaniei, dar si premiul national "In Hoc Signo Vinces" acordat pentru activitatea de cercetare de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, in anul 2002.

De asemenea, el este membru in mai multe asociatii si organizatii profesionale, intre care in Consiliul de Administratie de la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului - I.C.P.A. Bucuresti si presedinte Comisia de Ingineria resurselor vegetale si animale, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

In mandatul de ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu anunta, in luna mai 2015, ca se lucreaza la un alt proiect al Legii educatiei care ar putea fi gata pana la sfarsitul anului si aprecia ca in acest context nu ar mai avea sens sa modifice actuala Lege a educatiei, asa cum cerusera unele organizatii studentesti.

Tot in mandatul sau a avut loc scandalul transferurilor nejustificate in clasa a IX-a, fiind vorba despre sute de astfel de cazuri. In urma acestei situatii, sefii inspectoratelor scolare din Prahova, Bihor, Suceava au fost demisi.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Sorin Cimpeanu premier interimar
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 7513 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MASON SECURIST!

Ati vazut, dragilor, ce-a "inteles" Klaus?

 

Altul mai bun nu e?

Acest personaj este cel mai bun si potrivit sa fie prim-ministru? Va dati seama unde suntem noi restul, muritorii de rand daca el este cel mai potrivit sa ne conduca? Unul care a absolvit Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului si fara aptudini de lider, vine sa conduca o tara? Bine, sa zicem ca este bun, dar unul care are primite doar distinctii nationale de la pupincuristi? ("Din iulie 2013, este presedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania..."..."El a primit distinctia "Doctor Honoris Causa", acordata de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, in anul 2014..."). Unul ca el care s-a umplut de titluri si...certificate de competenta (sic!) vine sa conduca o tara? Eu as vrea o persoana care sa fi pimit o distinctie internationala ( alea cu siguranta nu sunt date la comanda, mai ales unui roman). Concluzie: in anul de gratie 2015 acest personaj este cel mai potrivit pentru functia de prim-ministru? Ni se iaun plagiator si ni se ofera alt incompetent politic doar pentru faptul ca e necunoscut si romanii pun botul? Problema politicienilor acum este sa linisteasca multimea cumva si ei sa se reintoarca la activitatile lor. Si pana se dumiresc romanii ce si cum, deja e prea tarziu, spiritele s-au calmat iar populatia e pregatita sufleteste pentru inca cativa ani de sex. Pana la o noua tragedie.

 

mafia are rezerve pentru prosti !

mafia vine inarmata cu diplome , promisiuni si teorii !
treceti le vot , ca sa fie democratie !

 

Cine este: Un nesatul. la fel ca toti din jurul sau

Ministrul Educatiei + Rector Usamv Bucuresti + te miri cate alte functii = incompatibilitate. Suna a cumul de functii (interzis prin lege), nesimtire maxima in timp ce majoritatea romanilor este condamnata a trai in sclavie pe salariul minim.

 

auzi ?

"Tot in mandatul sau a avut loc scandalul transferurilor nejustificate in clasa a IX-a, fiind vorba despre sute de astfel de cazuri. In urma acestei situatii, sefii inspectoratelor scolare din Prahova, Bihor, Suceava au fost demisi." - tonomatelor ce sunteti, corpul de comtrol al ministrului Campeanu a descoperit asta! Cata marsavie pe chipul vostru!

 

Este baiatu' lu' ta'su, care a fost prof la Agronomie

Toti de la Agronomie au fost cumparati la pechet de Felics


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor