Iar ne va lua iarna pe nepregatite? Bucurestiul si 26 de judete nu au contracte de deszapezire (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 14:06
1911 citiri
Iar ne va lua iarna pe nepregatite? Bucurestiul si 26 de judete nu au contracte de deszapezire (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul interimar, Sorin Cimpeanu, a anuntat, marti, ca municipiul Bucuresti si 26 de judete inca nu au incheiate contracte de deszapezire, principala problema fiind lipsa firmelor ofertante, el precizand totodata ca asigurarea incalzirii populatiei este una dintre prioritatile Guvernului interimar pe care il conduce.

"Am constatat ca exista contracte de deszapezire incheiate pentru 15 judete, sunt finalizate. S-a comunicat ca sunt in curs de finalizare contractele de deszapezire pentru celelalte 26 de judete si am solicitat finalizarea acestor contracte pana la sfarsitul lunii noiembrie", a spus Sorin Cimpeanu, la finalul videoconferintei sustinute, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cu prefectii, institutiile si ministerele implicate.

Premierul interimar a adaugat ca printre unitatile administrativ-teritoriale care nu au contracte de deszapezire incheiate se afla si municipiul Bucuresti, el subliniind faptul ca "este foarte important" sa se rezolve cat mai repede aceasta problema.

Premierul interimar se pregateste de iarna. A bagat mai multi ministri in sedinta

Cimpeanu a mai anuntat ca parazapezile vor fi instalate pana in data de 15 decembrie, ca au fost achizitionate 100 de freze de zapada care se vor adauga celor existente si ca sunt cantitati suficiente de material antiderapant.

El a amintit ca la ultima rectificare bugetara au fost alocate 500 de milioane lei pentru drumurile judetene, suma in care s-a prevazut si acoperirea costului aprovizionarii cu materialele necesare administrarii drumurilor in perioada de iarna.

Ministrul Energiei ii linisteste pe bucuresteni: Caldura nu va fi oprita in aceasta iarna

Referitor la cantitatile de combustibil necesar incalzirii, Cimpeanu a spus ca stocurile existente acopera necesarul unei luni de iarna grea, dar prognoza meteo pentru perioada urmatoare arata ca vremea nu va fi deosebit de rece. Chiar si asemenea conditii, premierul interimar a dispus continuarea aprovizionarii.

Cimpeanu a afirmat ca problema incalzirii este una prioritara pentru Guvernul interimar, inclusiv cea a RADET, iar, daca administratiile locale nu pot contracta imprumuturi pentru plata furnizorilor, nu exclude posibilitatea sa fie alocate sume din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Executivului.

Analistul Razvan Orasanu: Care e "reteta" deszapezirii foarte scumpe

Totodata, el a cerut ca la MAI sa fie centralizate toate solicitarile care tin de acoperirea necesarului pentru anotimpul rece, iar acest minister sa le centralizeze si sa le prezinte Guvernului pentru rezolvarea problemelor aparute.

Ne pregatim de iarna: Cati bani dau autoritatile pentru deszapezire

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Cimpeanu contracte deszapezire, #contracte deszapezire, #contracte deszapezire 2016 , #premier interimar
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Las', ca se da ordonanta de urgenta si alocare fara licitatie pe...