Iohannis i-a acceptat demisia lui Oprea. Sorin Cimpeanu, numit interimar si la Ministerul de Interne

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 14:43
4136 citiri
Iohannis i-a acceptat demisia lui Oprea. Sorin Cimpeanu, numit interimar si la Ministerul de Interne

Sorin Cimpeanu va asigura interimatul si la Ministerul de Interne, dupa demisia lui Gabriel Oprea din aceasta functie.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care a luat act de demisia lui Oprea, precum si pe cel prin care il numeste pe Sorin Cimpeanu vicepremier si ministru interimar de Interne.

Gabriel Oprea si-a dat demisia din toate functiile din Guvern

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care ia act de demisia domnului Gabriel Oprea din functia de viceprim-ministru al Guvernului Romaniei si Ministrul Afacerilor Interne si constata incetarea functiei de membru al Guvernului.

De asemenea, Presedintele Romaniei a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care il desemneaza pe domnul Sorin Mihai Cimpeanu ca Viceprim-ministru si Ministru al Afacerilor Interne, interimar", se arata intr-un comunicat al Adiminstratiei Prezidentiale.

Oprea nici nu demisioneaza, nici nu mai e ministru de Interne

Gabriel Oprea si-a dat vineri demisia din functiile detinute in Guvern, iar apoi aceasta a fost inaintata Parlamentului.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat luni ca Biroul Permanent al Senatului a luat act de demisia lui Gabriel Oprea din Guvern.

"Am luat si noi act din partea Guvernului Romaniei de aceasta demisie adresata domnului prim-ministru interimar, demisia din functia de viceprim-ministru pentru securitate nationala, precum si din cea de ministru de Interne si delegarea, pentru a asigura continuitatea functionarii, mai ales ca e un minister de mare importanta, domnului secretar de stat Ilie Botos cu competentele", a declarat Chelaru, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului.

Ioan Chelaru a mai spus ca demisia semanta de Gabriel Oprea este datata 6 noiembrie si "are rezolutia favorabila a premierului interimar".

Vineri, Oprea anuntase ca si-a delegat atributiile de ministru de Interne secretarului de stat in MAI Ilie Botos.

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Sorin Cimpeanu, si premier interimar

Sorin Cimpeanu detine si functia de premier interimar, dupa demisia lui Victor Ponta.

Cine este Sorin Cimpeanu, desemnat de Iohannis premier interimar

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca a acceptat demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului si ca a ales si ca ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, va asigura interimatul pana cand se va decide structura noului Executiv.

Victor Ponta inaintase si el o propunere de premier interimar, ministrul Apararii, Mircea Dusa, insa se pare ca nu a fost pe placul sefului statului.

I.O.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....