Primele critici pentru Sorin Cimpeanu, de cand e premier interimar: Nu ne condamnati copiii!

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 21:52
9874 citiri
Primele critici pentru Sorin Cimpeanu, de cand e premier interimar: Nu ne condamnati copiii!

Numirea lui Sorin Cimpeanu ca premier interimar este deja criticata, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) exprimandu-si "profunda ingrijorare" cu privire la numirea ministrului Educatiei in fruntea Guvernului.

"Desi intelegem faptul ca este un mandat interimar, reglementat de legislatia in vigoare, consideram ca aceasta numire reprezinta o sfidare la adresa sutelor de mii de parinti de copii cu dizabilitati din Romania ai caror copii nu au acces la educatie, sunt discriminati masiv si sunt in cea mai mare parte izolati in scoli speciale", se arata in comunicatul CEDCD, care cere "Nu ne condamnati copiii!".

Institutia anunta ca in tara noastra traiesc peste 70.000 de copii cu dizabilitati, iar 18.000 nu sunt scolarizati si 31.000 sunt izolati in scoli speciale.

"Ministerul Educatiei cheltuieste anual peste 100 milioane euro pentru scolile speciale, dar acesti bani nu ajung niciodata in scoli, pentru nevoile copiilor, ci se pierd in hatisurile Consiliilor Judetene.

Despre toate aceste aspecte, precum si despre numeroasele abuzuri, molestari si agresiuni fizice, emotionale si verbale ale copiilor cu dizabilitati in scoli, domnul Sorin Cimpeanu a fost informat in repetate randuri de organizatia noastra, de sute de parinti, de reprezentanti ai organismelor internationale informate de situatia dramatica a copiilor cu dizabilitati din scolile din Romania, de mass-media.

Toate demersurile si solicitarile au ramas fara raspuns. In acest context, solicitam retragerea mandatului interimar de premier al domnului Sorin Cimpeanu si evitarea oricarei posibilitati de re-numire a domniei sale intr-o pozitie similara in Executivul Romaniei", mai solicita CEDCD.

Institutia il mai acuza ca, in calitate de ministru al Educatiei, Cimpeanu a luat decizii ce au adancit "incalcarea masiva a reglementarilor internationale in vigoare cu privire la dreptul la educatie incluziva a copiilor/persoanelor cu dizabilitati, fiind tributarul mecanismelor invechite si discriminatorii promovate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice".

"Informatii suplimentare despre incalcarea drepturilor copiilor cu dizabilitati in educatie, despre precaritatea serviciilor oferite, despre izolare, abuzuri si discriminarea acestora sub directa coordonare a ministrului educatiei, pot fi regasite in Rapoarte internationale realizate de reprezentanti ai Consiliului Europei, Organizatia Natiunilor Unite etc", mai transmite CEDCD.

Sorin Cimpeanu intra in paine - ce intalnire importanta are vineri

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Sorin Cimpeanu, primele declaratii in calitate de premier interimar: Sunt onorat. Romania ramane stabila (Video)

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi dimineata ca a acceptat demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului si ca a ales si un premier interimar, in persoana ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

F.N.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...