Ciolos: Am o nemultumire cu privire la prezenta lui Sorin Campeanu in Guvern

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 17:33
5263 citiri
Ciolos: Am o nemultumire cu privire la prezenta lui Sorin Campeanu in Guvern

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, afirma, miercuri, ca are o "nemultumire" cu privire la prezenta lui Sorin Cimpeanu in Guvern, intrucat modul in care acesta a actionat in ultimii ani "e departe" de felul in care ar trebui sa fie un parcurs politic decent o referinta pentru educatia din Romania. Ciolos exprima ca partenerii de coalitie nu au avut posibilitatea de a interveni asupra propunerilor facute de partide.

"Mi s-au cerut explicatii si cred ca in noua configuratie in care USR PLUS are responsabilitatea guvernarii e nevoie sa vorbim deschis si cu transparenta si despre probleme sau lucruri pe care vrem sa le facem sau sa le asumam impreuna cu partenerii de coalitie, dar si despre lucruri cu care nu suntem confortabili. Asta am promis, asta fac. La fel ca o mare parte a societatii civile, si eu, personal, am o nemultumire cu privire la prezenta lui Sorin Campeanu in Guvern - si, la fel, multi colegi ai mei.

Il cunosc de multa vreme, dar felul in care a actionat politic si profesional in ultimii ani e departe de ceea ce cred ca ar trebui sa fie un parcurs politic decent si o referinta pentru educatia din Romania", a scris, miercuri, pe Facebook, Dacian Ciolos.

Acesta explica faptul ca Alianta USR PLUS nu a putut actiona in structura guvernului doar proportional cu voturile primite.

"Nu am avut control pentru desemnarile de ministri ale partenerilor, asa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS. In acelasi timp, stiu ca aveti dreptate sa fiti nemultumiti si sa ne mentionati. Suntem responsabili de ceea ce va decide guvernul din care facem parte si ne vom asigura ca programul de guvernare va fi aplicat. Si nu vom accepta derapaje de la program, de la angajamentele luate impreuna, mai ales in Educatie, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor", a mai scris Ciolos.

Acesta afirma ca va ramane receptiv la toti cei cu idei si cu experiente bune in domeniul educatiei.

Sorin Cimpeanu, propus de PNL pentru functia de ministru al Educatiei, a fost avizat pozitiv de catre comisiile reunite ale Parlamentului, cu 20 voturi pentru, 13 impotriva si doua abtineri.

In cursul zilei de marti, zeci de asociatii si personalitati au cerut ca Sorin Cimpeanu sa nu fie nominalizat pentru functia de ministru al Educatiei.

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Indemnizaţia de internship ar putea să fie impozitată doar dacă aceasta este mai mare decât salariul de bază minim brut pe ţară, conform unei iniţiative legislative depusă de...
#Ciolos, #USR, #Sorin Cimpeanu , #stiri Sorin Cimpeanu