Ciolos: Am o nemultumire cu privire la prezenta lui Sorin Campeanu in Guvern

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 17:33
5183 citiri
Ciolos: Am o nemultumire cu privire la prezenta lui Sorin Campeanu in Guvern

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, afirma, miercuri, ca are o "nemultumire" cu privire la prezenta lui Sorin Cimpeanu in Guvern, intrucat modul in care acesta a actionat in ultimii ani "e departe" de felul in care ar trebui sa fie un parcurs politic decent o referinta pentru educatia din Romania. Ciolos exprima ca partenerii de coalitie nu au avut posibilitatea de a interveni asupra propunerilor facute de partide.

"Mi s-au cerut explicatii si cred ca in noua configuratie in care USR PLUS are responsabilitatea guvernarii e nevoie sa vorbim deschis si cu transparenta si despre probleme sau lucruri pe care vrem sa le facem sau sa le asumam impreuna cu partenerii de coalitie, dar si despre lucruri cu care nu suntem confortabili. Asta am promis, asta fac. La fel ca o mare parte a societatii civile, si eu, personal, am o nemultumire cu privire la prezenta lui Sorin Campeanu in Guvern - si, la fel, multi colegi ai mei.

Il cunosc de multa vreme, dar felul in care a actionat politic si profesional in ultimii ani e departe de ceea ce cred ca ar trebui sa fie un parcurs politic decent si o referinta pentru educatia din Romania", a scris, miercuri, pe Facebook, Dacian Ciolos.

Acesta explica faptul ca Alianta USR PLUS nu a putut actiona in structura guvernului doar proportional cu voturile primite.

"Nu am avut control pentru desemnarile de ministri ale partenerilor, asa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS. In acelasi timp, stiu ca aveti dreptate sa fiti nemultumiti si sa ne mentionati. Suntem responsabili de ceea ce va decide guvernul din care facem parte si ne vom asigura ca programul de guvernare va fi aplicat. Si nu vom accepta derapaje de la program, de la angajamentele luate impreuna, mai ales in Educatie, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor", a mai scris Ciolos.

Acesta afirma ca va ramane receptiv la toti cei cu idei si cu experiente bune in domeniul educatiei.

Sorin Cimpeanu, propus de PNL pentru functia de ministru al Educatiei, a fost avizat pozitiv de catre comisiile reunite ale Parlamentului, cu 20 voturi pentru, 13 impotriva si doua abtineri.

In cursul zilei de marti, zeci de asociatii si personalitati au cerut ca Sorin Cimpeanu sa nu fie nominalizat pentru functia de ministru al Educatiei.

Citește și:
Cătălin Drulă, atac dur la adresa coaliției de guvernare: „Niște plagiatori ordinari; Președintele României este patronul mafiei” VIDEO
Cătălin Drulă, atac dur la adresa coaliției de guvernare: „Niște plagiatori ordinari; Președintele României este patronul mafiei” VIDEO
Prșeedintele USR Cătălin Drulă a lansat miercuri, 28 septembrie, mai multe atacuri grave la adresa ministrului Educației Sorin Cîmpeanu precum și a premierului Nicolae Ciucă, în contextul...
Iohannis, (dez)informarea și toleranța zero față de plagiat
Iohannis, (dez)informarea și toleranța zero față de plagiat
Fostul profesor de fizică ajuns președinte nu se gândește că în clasamentul statelor cele mai dezvoltate se află și cele mai bune sisteme de educație, ci caută soluții pentru a-și salva...