Cum a pierdut ministerul Educației procesul deschis de procurorul Codruț Olaru pentru a bloca verdictul de „plagiat grosier”. “Ați făcut praf ideea de integritate academică!”

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 17:12
6835 citiri
Cum a pierdut ministerul Educației procesul deschis de procurorul Codruț Olaru pentru a bloca verdictul de „plagiat grosier”. “Ați făcut praf ideea de integritate academică!”
Procurorul CSM, Codruț Olaru, scapă de acuzația de plagiat

Procurorul CSM Codruț Olaru, acuzat de “plagiat grosier”, a câștigat procesul cu Ministerul Educației deschis pentru a bloca verdictul de „plagiat grosier” primit de la CNATDCU.

Anunțul a fost făcut de jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru implicarea în devoalarea sutelor de doctorate false acreditate în România.

“Ministerul Educației a pierdut azi, pe mâna dublului academician Sorin Cîmpeanu, procesul pe care Codruț Olaru, procuror CSM și general de armată ajuns de la tablagiu la general în 3 ani și 9 luni, l-a deschis pentru a bloca verdictul de „plagiat grosier” primit de la CNATDCU”, a anunțat Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista explică și cum s-a ajuns în această situație.

“A început cu o scurgere de informații din Ministerul Educației către Codruț Olaru imediat după ce comisia de lucru a CNATDCU a constatat „plagiat grosier” în teza de doctorat a lui Olaru și a propus retragerea titlului de doctor.

Olaru a dat imediat în judecată Ministerul Educației și CNATDCU și a cerut suspendarea înregistrării sesizării de plagiat și suspendarea procedurii de analiză a tezei, care era deja încheiată, ultimul pas fiind emiterea formală a deciziei.

Între timp, decizia comisiei de lucru a ajuns în plenul Consiliului General al CNATDCU. Ce a făcut secretariatul tehnic al CNATDCU, asigurat de Ministerul Educației condus de dublului academician Sorin Cîmpeanu? A încercat să blocheze o decizia Consiliul General al CNATDCU, care totuși a adoptat decizia de plagiat”, a scris Șercan.

Această decizie trebuia validată de Direcția Juridică a Ministerului Educației condus de Sorin Cîmpeanu, care a tergiversat 35 de zile emiterea acestui aviz. Codruț Olaru a încercat în tot acest timp să obțină în instanță suspendarea analizării tezei lui și verdictul final al CNATDCU, mai spune jurnalista în postarea sa.

“Direcția Juridică a Ministerului Educației condus de, poate ați uitat, dublul academician Sorin Cîmpeanu a emis aviz negativ pe verdictul de plagiat pronunțat de CNATDCU, motivând pe 12 pagini că decizia CNATDCU a fost nelegală, fapt nemaiîntâlnit în istoria instituției.

În aceeași zi în care Direcția Juridică dădea aviz negativ, Codruț Olaru deschidea un nou proces în instanță în care cerea din nou suspendarea înregistrării sesizării și suspendarea procedurii de analiză a tezei. Acest dosar de la Curtea de Apel București a ajuns la judecătorul Vasile Bîcu, din gașca Liei Savonea, colegă de CSM a lui Olaru, care are și el teza de doctorat plagiată, ca și conul Olaru. Ce coincidență!”, mai scrie Emilia Șercan.

“Astăzi, judecătorul plagiator Vasile Bîcu a anulat înregistrarea sesizării de plagiat în teza lui Olaru, pentru care CNATDCU a dat decizie de „plagiat grosier”, a anulat decizia de numire a comisiei de lucru și a dispus clasarea administrativă a sesizării. Ba mai obligă statul să-i plătească plagiatorului Olaru și 1.000 de lei cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă, totuși, dar e ca și cum ar fi.

Știți care era retorica din vară a dublului academician Sorin Cîmpeanu când a vrut să modifice legislația CNATDCU? Că se pierd procese în instanță. Da, se pierd procese în instanță pentru care Ministerul Educației condus de dublului academician Sorin Cîmpeanu face un blaturi ordinare.

Și la final am două întrebări:

- Oare ce spune președintele Klaus Iohannis, tatăl „României Educate”, despre modul în care alesul lui pentru funcția de ministru al Educației face blaturi ordinare cu plagiatorii?

- Nu-i așa că dublul academician Sorin Cîmpeanu (apropo, oare ce-i mai fac teza de doctorat și operele „științifice"?) merită să fie în continuare ministru al Educației?

PS. Acum puteți să scoateți șampania și să sărbătoriți, ați făcut praf ideea de integritate academică!”, conchide jurnalista Emilia Șercan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Codrut Olaru CSM, #Codrut Olaru plagiat Tudorel Toader, #CNATDCU, #Sorin Cimpeanu , #stiri Sorin Cimpeanu