Sorin Cimpeanu: "Calitatea actului educational a scazut foarte mult. E greu de crezut ca vom putea recupera"

Sambata, 06 Februarie 2021, ora 20:58

   

Sorin Cimpeanu: "Calitatea actului educational a scazut foarte mult. E greu de crezut ca vom putea recupera"
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, sustine ca invatamantul romanesc se afla in acest moment intr-o situatie critica. El a vorbit despre calitatea actului educational care ar fi avut de suferit serios din cauza modului de predare online.


"Calitatea actului educational a scazut foarte mult, din motive structurale, predarea online, si din motive circumstantiale, acces dificil la tehnologie. Ambele cauze au generat pierderi mari care trebuie recuperate in cea mai puternica masura cu putinta. Vom monitoriza acest program de ore remediale. Pierderile sunt mari si foarte mari. Sunt diferente intre scoli, intre clase si intre elevi.

Este foarte greu de crezut ca vom putea recupera tot. Incercam sa recuperam cat mai eficient si cat mai mult. Am insistat foarte mult pe interesul major pentru deschiderea scolilor in format fizic, fara a neglija starea de sanatate. Am insistat pe dreptul la educatie. Pentru a recupera pierderile, e nevoie de prezenta fizica. Daca ai pierdut ceva din cauza de online, nu are rost sa incerci sa recuperezi acel ceva pierdut tot in online", a declarat Sorin Cimpeanu la Realitatea PLUS.

Citeste si: Ce reguli se aplica de luni in scoli. Anuntul ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu

Foarte mult de suferit au elevii din clasele mici, mai spune ministrul."Sunt 168.000 de elevi in clasa pregatitoare si jumatate din alfabet a fost invatat cu dificultate. Nu isi doreste nimeni ca si cea de-a doua jumatate a alfabetului sa fie invatata online. Gradinitele si invatamantul primar vor fi deschise in orice scenariu", a explicat Sorin Cimpeanu la Realitatea PLUS.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3063 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
joe-limonada
rank 5
AMIN!
covid a fost lovitura fatala.
30 de ani de neglijenta nu se recupereaza in cateva trimestre. soarta copiilor romaniei este scrisa la vedere, dezastru se numeste. ce spune cimpeanu este doar BS . nu are nici finantarea necesara nici armata de dascali de calitate de care are nevoie.
vorbeste sa se afle in treaba.
Utilizator sters
Tampeanu demagogul
Calitatea a scazut din cauza complicitatii corpului didactic, tot mai agramat, mai incult, mai indolent, si a haitei lui Androneaskva cu care si aceasta taratura de ministru a fost in cardasie. Tampeanu insusi e avocatul plagiatorilor si al impostorilor, si el insusi e un impostor politruc je_gos. Noroc ca are tovarsi pe masura printre nulitatils din mexia, cum sunt si copistii de la zoaie (cot) com. care ii fac imgine.
Utilizator sters
Tampeanu demagogul
Calitatea a scazut din cauza complicitatii corpului didactic, tot mai agramat, mai incult, mai indolent, si a haitei lui Androneaskva cu care si aceasta taratura de ministru a fost in cardasie. Tampeanu insusi e avocatul plagiatorilor si al impostorilor, si el insusi e un impostor politruc je_gos. Noroc ca are tovarsi pe masura printre nulitatile din media, cum sunt si copistii de la zoaie (cot) com. care ii fac imgine.
Carrandash
rank 3
logofatu' dottore enjeniar fonciar rector iuniversitiar de vestiar..
...es. tampeanu a uitat de vremilii alea minunate trecute ale dimokkatiei populare si socialismului multilateral dezvoltat cand cand shkoala se facea si pe punkkte si la fara fregventza matinala sau serala.
ar fi fost de asteptat ca es. tampeanu sa fi propozat trecerea la invatamant fara de fregventza generalizat de la clasa pregatitoare si pan' la aia de dokktoroi si dikktoroaie. dar unde nu-i cap foncier specializat, vai de picioarele logofatului in noroi pan' la gat inglodat....
MacGigi
rank 5
Anul 2020 este doar ultima veriga a slabiciunilor din lantul
educatiei post 1989. Aparitia invatamantului model Abramburica a pus capat unui sistem de educatie care era cat de cat bine rodat si care a generat multe generatii de adevarati profesionisti.

Inclin sa cred ca declaratia ministrului actual al educatiei, este una adevarata, imposibil de contrazis. Ceea ce este cat se poate de rusinos pentru toata tara!

Am asistat, dupa 1989, la o degradare continua a tarii, in absolut toate domeniile, mai ales cel politic si civic. Singura preocupare a fost spolierea a tot ce putea fi furat, luat, imprumutat! Si transformarea acestor "achizitii" in moneda convertibila. Coruptia a depasit stadiul de amenintare nationala.

In aceste conditii, cum credeti ca Diaspora se va intoarce, isi va aduce copiii in scolile romanesti ?!?!?
niculaeda
rank 5
pai
- atunci sa nu le mai dea 100 de lei/ora pentru remedieri iluzorii ! 😫
CARCOTASUL
rank 4
calitatea invatamantului romanesc
de toate gradele s-a angajat pe o panta descendenta imediat dupa revolutie, cand s-a crezut ca totule permis pe baza de ... democratie. Toata lumea s-a bulucit la diplome si titluri de doctor fiindca 'se dadeau" usor, uneori aproape pe nimica, iar politicienii semi-analfabeti au fost primii profitori fiindca alegatorii lor nu au avut, in general, discernamant... si nu prea u nici astazi. Cele mai bune minti tinere au fost racolate de Vestul care, in acest scop, a invocat tot drepturile democratice ("de libera circulatie" a fortei de munca si dreptul de dezvoltare a "personalitatii" proprii... pe bani publici). Ceea ce trebuia oprit de multi ani inca nu s-a indraznit a se face, desi platitorii de taxe si impozite plateau, mai degraba inconstient, costul tot mai infam si mai ridicat al acestei "revolutii". Pandemia a dat, brusc, o lovitura grea tot celor mai defavorizati, care nu au mijloace materiale nici macar sa mearga la scoala in conditii normale, dara-mi-te in cele de pandemie. Tara a pierdut enorm in acest fel si continua sa piarda si nu vad cum d-l Campeanu ar putea fi capabil sa opreasca macar acest proces, necum sa recupereze ceva, fiindca are mintea incetzoshata de mediul p.s.d-ist in acer a evoluat pana deunazi, iar liberalii "de la butoane" actuali nu par a avea capacitatea de intelegere a situatiei si de lupta - care trebuie sa fie invershunata - pentru redresarea Romaniei in domeniul invatamantului. Colac peste pupaza si presedintele tarii a adus dovada slabiciunii in a face ceva in acest sens, desi este fost profesor de liceu. Asadar cine si cum sa recupereze ceva... si sa salveze Romania de o plaga atat de dezastruoasa cum este declinul total al invatamantului ? Actualul guvern nu se mai poate plange - alaturi de presedinte - ca nu are conditii pentru a aplica tratamentul necesar acestei redresari, de vreme ce Parlamentul Romaniei le ofera, formal, sustinerea necesara. Le ofera, insa si vointa politica necesara ? Nu prea cred ! In acest caz ramane in sarcina societatii civile sa salveze tara de acest declin, dar pentru asta trebuie ca noi, cetatenii, sa nu ne mai temem de nimic, nci macar de infectia pentru Covi-19... si, iata, este in curs de concretizare si aceasta conditie. Ce scuza mai poate fi invocata, decat lenea nationala si indiferenta fata de soarta tarii ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor